somdev_devarman_indija

Indijski teniseri zapretili da neće igrati u Dejvis kupu

 

Teniski reprezentativci Indije neće igrati protiv Južne Koreje u Dejvis kupu ako domaći Teniski savez od njih bude tražio da potpišu sporazum o ponašanju. Osmorica tenisera, među kojima su i veteran, specijalista za dublove Maheš Bupati, i Somdev Devarman, u današnjem saopštenju su naveli da neće igrati protiv Južne Koreje u Nju Delhiju, od 1. do 3. februara, ako Teniski savez Indije ostane pri zahtevu da potpišu sporazum.

Povezana vest:  Odlični mečevi prvog dana teniskog turnira poznatih

-Nažalost, posle izjave generalnog sekretara Barata Oza da će Savez uvesti disciplinski kodeks za igrače, želimo jasno da kažemo da nećemo biti na raspolaganju selektoru u Dejvis kupu, ako čelnici ne razmotre naše sugestije u vezi sa ekipom – navodi se u saopštenju tenisera.

U saopštenju se ističe da se teniseri zajedno bore protiv određenih zahteva i da ne osporavaju autoritet Teniskog saveza. Između ostalog, teniseri zahtevaju da se više pitaju oko izbora mesta odigravanja mečeva, vođenja reprezentacije, ali i učešća u podeli novca od nagrada.

Povezana vest:  MAJAMI OPEN, SERIA 1.000, Danas na terenu Ivanovićeva i Tipsarević

Takođe se zahteva i da se u ekipu uvrsti još šest igrača, kako bi se reprezentativcima omogućilo više sparing partnera.

-Mislim da su naši zahtevi razumni i svi verujemo da to zaslužujemo. Ako Teniski savez predloži rešenje koje je prihvatljivo za sve igrače, igraću za svoju zemlju ako budem pozvan – naveo je Devarman.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Česi poveli protiv Španije u finalu Dejvis kupa