Novak Djokovic IV 2013ATP MAJAMI
Laka pobeda Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Majamiju, pošto je večeras pobedio Čeha Lukaša
Rosola u dva seta – 6:1, 6:0.
Za ulazak u osminu finala, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela između Somdeva Devarmana iz Indije i Francuza Eduarda Rožera Vaselana.
Odbranu titule u Majamiju Đoković je počeo na najbolji mogući način, jer je prvu prepreku preskočio za svega 53 minuta, prepustivši Rosolu samo jedan gem.
Igrom protiv Rosola, Đoković je još jednom pokazao da je u izvanrednoj formi, a ono što će se iz ovog meča najviše pamtiti je podatak da je prvi igrač sveta posle drugog servisa osvojio gotovo neverovatnih 82 odsto poena, 16 odsto više nego posle prvog.
Za uspeh protiv češkog tenisera to i nije bilo neophodno, ali je na taj način Đoković poslao poruku narednim protivnicima.
U prvom setu Roslol je, uprkos samo jednom osvojenom gemu, još i pokušavao da pruši otpor i imao je dve brejk šanse koje nije iskoristio, zahvaljujući odličnim servisima Đokovića.
Drugi set bio je igra „na jedan gol“. Prvi igrač sveta je prosto počistio Rosola sa terena i brzo je poveo 5:0, a onda je sebi dozvolio kratkotrajno opuštanje, što je Čeh iskoristio i došao do dve vezane prilike za brejk. Đoković mu, ipak, nije dozvolio da osvoji ni počasni gem. Osvojio je četiri poena zaredom i dobio set s nulom.

Povezana vest:  Lajović eliminisan u prvom kolu turnira u Hjustonu