Ana Ivanovic FridayWTA MAJAMI
Pobeda Ane Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira premijer serije u Majamiju, pošto je večeras savladala Poljakinju Ursulu Radvansku u dva seta – 6:2, 6:1.
Za ulazak u osminu finala, Ivanović će igrati protiv 45. teniserke sveta, Ruskinje Svetlane Kuznjecove. Njih dve do sada su se sastajale deset puta i srpska teniserka vodi sa 7:3.
U meču koji je trajao svega 50 minuta, Ana je deklasirala Poljakinju, prikazavži najbolju igru u ovoj sezoni. Iako je prvi servis nije služio, jer ga je pogađala svaki drugi put, zabeležila je ubedljivu pobedu ne dozvolivši protivnici nijednu brejk šansu.
U kojoj meri je Ana bila superiorna, najbolje se vidi iz podatka da je Radvanska u sedam Aninih servis gemova osvojila svega sedam poena, pa nijednom nije bila ni blizu prilike da napravi brejk.
Ivanović je, s druge strane, zahvaljujući u prvom redu izvanrednim riternima i preciznim i snažnim forhendima, u meču imala sedam brejk šansi, od kojih je iskoristila pet.
Ukoliko ovakvu igru bude prikazala protiv Kuznjecove, Ana neće imati velikih problema da stigne do osmine finala i ponovi prošlogodišnji rezultat iz Majamija, kada ju je u toj fazi takmičenja savladala Serena Vilijams.

Povezana vest:  FED CUP 2016, Jorović: Zadovoljna sam, Muguruza je iskusnija