Jelena Jankovic 2013WTA MAJAMI
Janković u trećem kolu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira premijer serije u Majamiju, pošto je u drugom kolu, posle velike borbe, pobedila Amerikanku Viktoriju Duval rezultatom 6:3, 7:5.
Za ulazak u osminu finala, Janković će igrati protiv 12. teniserke sveta Ruskinje Nađe Petrove, sa kojom se do sada sastajala osam puta i vodi sa 6:2.
Jelena se namučila protiv malo poznate protivnice i bilo joj je potrebno sat i 40 minuta da zabeleži očekivanu pobedu i plasira se u treće kolo, čime je nadmašila prošlogodišnji rezultat u Majamiju, jer je lane ispala već na startu.
Večerašnji duel počeo je dosta čudno, jer su u prvih šest gemova obe teniserke napravile po dva brejka. U nastavku je Janković zaigrala dosta sigurnije i oduzela je servis protivnici još dva puta.
Drugi set bolje je počela Amerikanka, koja je odmah napravila brejk i povela 3:1, ali je Jelena odmah uzvratila i izjednačila na 3:3.
Finiš seta ponovo je pripao srpskoj teniserki, koja je u 12. gemu sedmi put u meču oduzela protivnici servis i izbegla ulazak u taj brejk.
Mogla je srpska teniserka do pobede da stigne i mnogo brže, da je imala malo bolji procenat iskorišćenih brejk šansi. Od 17 prilika iskoristila je samo sedam. S druge strane, loše je odigravala na brejk poene protivnice, pa je Duval od pet prilika skoristila četiri.

Povezana vest:  Zimonjić i Henli zustavljeni u četvrtfinalu dublova