Demba Ba Chelsea celebrates  his first  goal
Gol Ivanovića, Ba dvostruki strelac na debiju
 
Fudbaleri Čelsija deklasirali su večeras u gostima ekipu Sautemptona sa 5:1 u meču trećeg kola engleskog FA kupa, a jedan gol za „plavce“ dao je i srpski reprezentativac Branislav Ivanović.
 Sautempton je odlično počeo i poveo u 22. minutu golom Džejmsa Rodrigeza, ali je onda usledio Čelsijev „tornado“.
 Senegalac Demba Ba, nedavno pristigao iz Njukasla, zatresao je mrežu domaćina u 35. i 61. minutu, dok je Ivanović bio precizan u 52. minutu.
 Po jedan gol za tim koji sa klupe predvodi Rafa Benitez postigli su Viktor Mozes (45. minut) i Frenk Lampard (penal u 83. minutu).
 Šampion Engleske Mančester Siti na svom terenu je rutinski savladao ekipu drugoligaša Votforda sa 3:0 pogocima Karlosa Teveza u 25, Gereta Berija u 44. i Markosa Lopeza u 90. minutu.
 Reprezentativac Srbije Matija Nastasić proveo je ceo meč na klupi Sitija, dok Aleksandra Kolarova nije bilo u protokolu.
 Istim rezultatom fudbaleri Totenhema su kod kuće bili bolji od trećeligaša Koventrija. Dvostruki strelac bio je Klint Dempsi (14. i 37. minut), a treći gol postigao je Geret Bejl u 33. minutu.
 Trećeligaš Bornmut uspeo je da izbori novi meč i to na svom terenu, pošto je večeras na gostovanju premijerligašu Viganu remizirao 1:1.
 
Povezana vest:  Ćurčić objavio spisak igrača za mečeve na Kipru