Cristiano Ronaldo of Real Madrid, Andres Iniesta of Barcelona and Lionel Messi of Barcelona FIFA Ballon Gala 2012
Dominacija igrača Reala i Barselone u idealnom timu
 
Svetska fudbalska federacija (FIFA) proglasila je večeras na ceremoniji u Cirihu najbolji tim za 2012. godinu u kojem su se našla po petorica igrača Barselone i Reala, kao i Radamel Falkao iz madridskog Atletika.
 „Petorku“ Barselone u idealnom timu FIFA čine napadač Lionel Mesi, igrači sredine terena ĆAvi Ernandez i Andres Inijesta, kao i defanzivci Dani Alveš i Đerar Pike.
 „Realovce“ predvodi golman Iker Kasiljas, a slede ga defanzivci Serhio Ramos i Marselo, vezista Ćabi Alonso i napadač Kristijano Ronaldo.
 Fudbaleri Reala prošle sezone osvojili su titulu prvaka Španije, a Ramos, Alonso i Kasiljas su se okitili i naslovom prvaka Evrope sa „crvenom furijom“.
 Igrači Barselone prošle sezone osvojili su španski Kup Kralja, a Pike, Inijesta i Ćavi takođe su učestvovali u pohodu Španije ka evropskom tronu.
 Napadač madridskog Atletika Radamel Falkao prošle sezone predvodio je „jorgandžije“ do trofeja u Ligi Evrope.
 U konkurenciji za tim godine, pored ostalih, bio je i srpski fudbaler i član Čelsija Branislav Ivanović.
 Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske osvojio je trofej za trenera godine. Del Boske je predvodio „furiju“ na putu ka odbrani titule šampiona Evrope, a Španija je u finalu deklasirala Italiju sa 4:0.
 Nagradu za najboljeg ženskog trenera 2012. godini osvojila je Pia Sundage iz Švedske koja je sa tom reprezentacijom došla do zlatne olimpijske medalje na Igrama u Londonu.
 
Povezana vest:  Rad osvojio bod protiv Vojvodine golom Kaluđerovića u 90. minutu