lopta_u_kosuSUPERLIGA SRBIJE

Pojačavaju se superligaši

 

Članovi Superlige Srbije u košarci pojačavaju se pred start tog takmičenja u aprilu, čiji početak zavisi od učinka Partizana u Evroligi.

Crvena zvezda je dovela talentovane bekove Dušana Katnića i Stefana Stojačića iz Mega Vizure, koji su prošli mlađe selekcije Srbije. Iz kluba je otišao bugarski internacionalac Filip Videnov, a neizvestan je ostanak kapitena Vuka Radivojevića, koji ima ponude turskih klubova.

Pobednik Košarkaške lige Srbije (KLS), Borac iz Čačka, angažovao je centra Filipa Vukosavljevića iz zrenjaninskog Proletera. Čačani su na toj poziciji bili deficitarni tokom KLS.

Povezana vest:  Samjuel Eto se izvinio zbog udaranja protivničkog igrača

Tamiš je doveo plejmejkera Nemanju Kovačevića, koji je ranije igrao u Lajonsima iz Vršca, a ovu sezonu počeo je u kragujevačkom Radničkom u Jadranskoj ligi. Na centarskoj poziciji Pančevci su se pojačali Vukom Ivanovićem, koji je ranije igrao na koledžu u SAD, a pootom za Helios iz Domažala.

Valjevski Metalac će, posle pleja Jovana Teodosića i centra Mila Ilića, po svoj prilici angažovati beka Ištvana Nemeta, koji je ranije igrao u Crvenoj zvezdi i Vojvodini, kao i krilnog centra Ivana Maraša iz podgoričke Budućnosti.

Povezana vest:  19. KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Lider (ne)očekivano izgubio

Ranije želje Valjevaca, Žarko Rakočević i Radovan Marković ostali su u sadašnjim klubovima – Rakočević u sarajevskoj Bosni, a Marković u Tamišu.

Još je nejasno da li Dragan Simeunović ostaje trener. Posle neuspelog dogovora o povratku Vlade Đurovića kormilo bi mogao preuzeti Vladimir Đokić, koji je spasao ispadanja Mašinac iz Kraljeva.

Đokić je igrao u Studentu i Metalcu, potom u Spartaku, Partizanu i Crvenoj zvezdi, bio je reprezentativni kandidat za Olimpijadu 1996 u Atlanti, pa se kao 13. igrač iz SAD vratio uoči početka takmičenja.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Hetafe savladao Majorku, Sevilja igrala za bod

Partizan je zauzet četvrtfinalnim mečevima Evrolige sa Makabijem iz Tel Aviva, FMP iz Železnika se oslanja na svoju Školu košarke, a Radnički iz Kragujevca još se nije izjasnio o eventualnim pojačanjima za Superligu Srbije.

Četiri najbolje ekipe iz te lige izboriće plasman u Jadransku ligu, sezona 2010/2011, a igraće i plej of za titulu državnog prvaka.