Cristiano_Ronaldo_derbi_april_2012

Ronaldo het-trikom srušio Seltu, Real u četvrtfinalu

 

Kristijano Ronaldo je postigao het-trik u pobedi protiv Selte od 4:0, kojom je Real Madrid izborio plasman u četvrtfinale španskog Kupa kralja. Večerašnji revanš osmine finala protekao je u apsolutnoj dominaciji fudbalera Reala, koji su od početka silovito krenuli da nadoknade minus od jednog gola iz prvog meča (2:1). Posebno raspoložen bio je portugalski napadač, a prvi od tri gola postigao je već nakon tri minuta igre.

Povezana vest:  Dunga: Ne možemo promeniti prošlost

Ronaldo je udvostručio prednost „kraljevskog kluba“ posle 20 minuta, ali se činilo da bi gosti iz Viga mogli da se ponadaju iznenađenju kada je Serhio Ramos morao van terena u 72. minutu zbog parnih kartona. Selta, međutim, ne samo da nije uspela da materijalizuje prednost igrača više, već je u finišu primila još dva gola i zasluženo je eliminisana.

Povezana vest:  Nameštena Šalkeova utakmica u Ligi šampiona?

Real Madrid – Selta Vigo 4:0 (Ronaldo 3, 24, 87, Kedira 89)

Saragosa je i u revansu bila bolja od Levantea (2:0), pa je prošla dalje ukupnim rezultatom 3:0.

Saragosa – Levante 2:0 ( Zukulini 23, Montanjes 60)

Ranije večeras plasman u četvrtfinale Kupa kralja izborila je Sevilja, u utorak Malaga i Valensija, a u preostalim revanš utakmicama osmine finala sutra se sastaju Hetafe – Atletiko Madrid (prvi meč 0:3), Barselona – Kordoba (2:0) i Betis – Las Palmas (1:1).

Povezana vest:  Roma ubedljiva u Milanu, dva gola Totija