philip_lahm_nemacka

Lam: Širom kluba je ogromno iščekivanje 

Kapiten minhenskog Bajerna Filip Lam rekao je da čelnici kluba zaslužuju poštovanje, nakon što su uspeli da za šefa stručnog štaba angažuju Pepa Gvardiolu.
-Gvardiola je najbolji trener u poslednjih četiri-pet godina. Širom kluba, u svlačionici takođe, oseća se ogromno iščekivanje. To je vrhunski transfer, najbolje moguće rešenje, naši šefovi zaslužuju poštovanje za ono što su uradili – izjavio je Lam za klupski sajt.
Španski stručnjak, koji je sa Barselonom osvojio 14 trofeja tokom četiri sezone na Nou Kampu, potpisao je sa Bavarcima trogodišnji ugovor i preuzeće ekipu po završetku sezone.
-Nikada ne možete garantovano dovesti uspešnog trenera kao što je Gvardiola. Rukovodstvu Bajerna to je pošlo za rukom i to je dokaz dobrog imidža kluba, kvaliteta tima, kao i onoga što je uradio naš aktuelni trener Jup Hejnkes. On je oblikovao tim, koji je u konkurenciji u svim takmičenjima – naveo je Lam. 
U međuvremenu, mladi španski defanzivac Havi Martines, koji je u Bajern prešao letos iz Atletika Bilbao, takođe se raduje radu sa nekašnjim trenerom Barselone.
-Znam dosta o njemu iz priča od saigrača iz nacionalne reprezentacije. Svi ističu veoma dobre i pozitibne stvari. Imenovanje Gvardiole je dobra vest za mene, za ceo tim, a verujem i za Bundes ligu – rekao je Martines.

Povezana vest:  Žigić: Možemo na EP, ali nam je potrebna i sreća