franck_bekenbauer

Bekenbauer: Dosta o Gvardioli, mislite na titulu

 

Počasni predsednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer upozorio je danas da bi stanje u trofejnom klubu i javnosti trebalo da se vrati u normalu posle masovne „histerije“ oko dolaska Pepa Gvardiole.

Španac će od leta zameniti Jupa Hajnkesa na klupi bavarskog giganta, pošto je prethodno odbio ponude bogatih engleskih klubova.

Povezana vest:  Ibrahimović stiže kod Mihajlovića u Bolonju?

-Ta vest je u javnosti ođeknula kao bomba. Jasno je da je Bajern sada prisutan na svakoj televiziji, na svakom kanalu širom sveta i da svi žele da nam čestitaju. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno skoncentriše na obaveze u Bundesligi – kazao je Bekenbauer nemačkim medijima.

Bivši golman Bajerna Oliver Kan naveo je da je Gvardiola dovoljno pametan da zna kako u minhenskom klubu ne može u potpunosti da iskopira igru i taktiku Barselone.

Povezana vest:  Kokeza: Prvi zadatak je stvaranje pozitivne atmosfere oko i unutar reprezentacije

-On je inteligentan čovek, zato ne verujem da će kopirati taj sistem. Za razliku od Barselone, igrači Bajerna nemaju taj automatizam u igri koji se stiče prolaskom kroz sve mlađe kategorije kluba – zaključio je Kan.

Gvardiola je bez angažmana od proleća prošle godine, kada je napustio Barselonu sa kojom je osvojio 14 trofeja za četiri sezone.

Povezana vest:  Nikolić: Želimo pobedu bez primljenog gola