nebojsa covic kk cz izb
Čović: Niko me nije udario
 
Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović potvrdio je danas da ga niko nije udario i istakao da je sve što se dogodilo u incidentu između njega i predsednika kluba Dragana Džajića nanelo veliku štetu crveno-belima.
Čović ne misli samo na incident koji se desio između Džajića i njega u sredu, već i na izveštavanje brojnih medija koji su, kako je naveo, u želji za senzacionalizmom „pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru“.
On je istakao da je sve to u ovom trenutku bilo najmanje potrebno Fudbalskom klubu Crvena zvezda.
-Moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo. Svima je jasno da je Crvena zvezda u velikim problemima, da su oni poprilično nagomilani, da imaju svoju dugu istoriju i da ih nije lako rešiti. I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi reše. Ali, sada je vea očigledno da nam se metode i pristupi za rešavanje pomenutih problema potpuno razlikuju – stoji u Čovićevom saopštenju dostavljenom medijima..
Potpredsednik crveno-belih naveo je da su njegovi i Džajićevi stilovi rada drugačiji, a da on ne želi da radi na način kako se ranije radilo u klubu pošto je, kako smatra, takvo poslovanje i dovelo do svih nedaća sa kojima se Crvena zvezda suočava.
-U tome zaista ne želim da učestvujem, jer uopšte nisam siguran da Crvena zvezda sa takvim pristupom može da izađe iz krize. Jednostavno, ne bih želeo da na bilo koji način snosim odgovornost u slučaju neuspeha. Zarad istine i u cilju objektivnog obaveštavanja javnosti moram da naglasim da tokom pomenutog incidenta nisam koristio psovke, da nikoga nisam psovao. To nije moj manir, ne odgovara mom vaspitanju i obrazovanju. Takođe, niko me nije udario i na sreću nije bilo fizičkog kontakta, a dobro je poznato da za fizičkim obračunom posegne samo onaj koji nema argumente – dodaje se u saopštenju potpredsednika Crvene zvezde.
Čović navodi da možda ima poseban odnos i poštovanje prema legendama, a da je Džajić svakako jedna od legendi Crvene zvezde „što mu niko ne može oduzeti“.
-Međutim, status legende vam automatski ne garantuje uspeh, jer je obavljanje ozbiljnog posla i vršenje odgovornih funkcija u kriznim situacijama nešto sasvim drugo. Pragmatičan sam čovek, jasno definišem probleme i precizno postavljam zadatke, mnogo radim, ali zato i od svojih saradnika tražim da me u tome prate i nikada ne obećavam nemoguće. To je moje profesionalno pravilo u radu koga se striktno pridržavam i od koga nisam želeo niti ću da odstupim ni u FK Crvena Zvezda – kaže Čović u saopštenju i podseća da je pred rukovodstvom kluba veliki posao.
-Potrebni su nam svi koji imaju znanje i iskustvo, vole Crvenu zvezdu i koji žele da joj pomognu. Ne zahtevam bilo čiji odlazak, jer nije trenutak da se rasipamo, već da se skupimo i budemo jedinstveni baš sada kada je teško. Stavovi mogu da nam se razilaze, ali mora da se radi. Međutim, ako se nastavi sa ovakvom praksom rada, ja ću bi biti taj koji će biti primoran da ode – istakao je potpredsednik crveno-belih, sa porukom da „ne želi i neće da učestvuje u nečemu što je osuđeno na neuspeh“.
-Mislim da nije vreme za ljutnju, iako bih ja možda imao najviše razloga za to. Nismo došli u Zvezdu da pravimo probleme već da ih brzo i efikasno rešavamo. Odrasli smo ljudi i zato svi moramo da progutamo delić svog ponosa i dobro zasučemo rukave kako bismo ostvarili cilj koji se zove – oporavak FK Crvena zvezda – zaključio je Čović u saopštenju.
Mediji su preneli da je incidentu u sredu na Marakani Džajić navodno udario Čovića posle kraće prepirke, a nakon toga napustio stadion uz odluku da više neće da bude na čelu crveno-belih.
Tim povodom danas je trebalo da bude održan sastanak Odbora za hitna pitanja Crvene zvezde, ali su se strasti smirile i najavljeni sastanak je otkazan.
Pojedini funkcioneri crveno-belih demantovali su da je bilo fizičkog obračuna na stadionu, potvrdili su da klub funkcioniše najnormalnije i da „sve ide po redovnoj proceduri“.
Povezana vest:  Ferguson: Menadžeri ne vode računa o svojim igračima