Adrian Colunga Getafe RealPobede Espanjola, Hetafea i Osasune

Fudbaleri Espanjola pobedili su večeras na svom terenu Levante sa 3:2, dok je Hetafe kod kuće bio bolji od Deportiva iz La Korunje, a Osasuna je trijumfovala protiv Selte sa 1:0 u utakmicama 22. kola španske Premijer lige.
Espanjol je u poslednje četiri utakmice čak tri puta trijumfovao i sada se nalazi čak pet bodova iznad zone ispadanja, dok je Levante ovim porazom znatno umanjio šanse za plasman naredne sezone u neko od evropskih takmičenja.
Fudbaler Levantea David Navaro autgolom je u 42. minutu doneo prednost timu iz Barselone, da bi već početkom drugog poluvremena Ruben Garsija izjednačio rezultat.
Espanjol do nove prednosti doalzi u 67. minutu, a gol je postigao Kristijan Stuani.
Prednost domaćina je dva minuta kasnije udvostručio Serhio Garsija, da bi u 87. minutu Obafemi Martins postavio konačan rezultat.
Hetafe je kod kuće posle preokreta slavio protiv poslednjeplasirane ekipe u šampionatu.
Domaća ekipa je od 11. minuta igrala sa igračem manje, pošto je golman Migel Anhel Moja skrivio penal i zaradio crveni katon.
Pizi je iz jedanaesterca u 12. minutu doveo goste iz La Korunje do prednosti, a Dijego Kastro je, takođe sa bele tačke, izjednačio rezultat u 25. minutu.
Potom je u 71. minutu Abel Agilar isključen u ekipi Deportiva, pošto je dobio drugi žuti karton.
Hetafe je u 81. minutu došao do prednosti golom Alvara Vaskesa, a konačnih 3:1 postavio je Adrijan Kolunja u 84.
Deportivo je ostao na poslednjem mestu na tabeli nakon 22. Kola Primere sa 16 poena, dok je Hetafe, makar do sutra, izbio na 11. Mesto sa 29 bodova.
Osasuna je na svom terenu, u duelu s direktnim konkurentom u borbi za opstanak, došla do važna tri boda, a jedini gol postigao je Emilijano Armenteros u 55. minutu.
Osasuna sada ima 21 bod i zauzima 16. mesto, dok je Selta 17. sa bodom manje.
Od 22.00 počeo je meč između Granade i Real Madrida, dok će se sutra igrati ostale utakmice 22. kola.

Povezana vest:  Nojer, Kasiljas, Bufon, Kurtoa i Bravo za golmana godine