vujosevic partizan split teh
Vujošević: Split nas je mučio celu utakmicu
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da, uprkos pobedi nad Splitom u 20. kolu Jadranske lige, nije zadovoljan što ekipa ne igra na istom nivou svih 40 minuta i ponavlja određene greške.
-Split je ekipa koja ima određen kvalitet. Ne prave razliku između domaćeg i gostujućeg terena. Znaju šta hoće, ne predaju se ni kada gube 17 razlike. Mučili su nas celu utakmicu. Mi ponavljamo greške u napadu. Bilo je stvari koje su za pohvalu, ali celokupnom igrom nisam zadovoljan. Ne uspevamo da sa punom energijom funkcionišemo 40 minuta – kazao je Vujošević novinarima posle utakmice.
Ekipa Partizana večeras je u hali Pionir savladala Split sa 68:59 i ostala u trci za drugo mesto na tabeli Jadranske lige.
Vujošević je naveo da od svog novog pomoćnika, a bivšeg kapitena crno-belih, Petra Božića očekuje da bude pravo pojačanje za stručni štab.
-Božić ima zadatak da bude drugi asistent. On je pojačanje za tim i neko na koga možemo da računamo – naveo je on.
Vujošević je dodao da će u ponedeljak doneti odluku kog stranca neće prijaviti za tim za završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.
-Otprilike se sve zna, ali voleo bih da sačekamo i vidimo posle treninga i kakvo će biti zdravstveno stanje, pa ćemo onda doneti konačnu odluku – naveo je Vujošević i dodao da je Bogdan Bogdanović pet minuta pre kraja meča otišao u svlačionicu jer se požalio na problem sa skočnim zglobom.
Trener ekipe Splita Mladen Erjavec ocenio je da je Partizan do trijumfa došao zahvaljujući dobroj igri u drugoj četvrtini.
-Imali smo previše otvorenih šuteva u prvom periodu. Odigrali smo dobru utakmicu. U drugom periodu smo promašili dosta zicera i tu je Partizan stekao prednost – zaključio je on.
Povezana vest:  ABA liga: Ostaje 12 klubova, ukida se nacionalni ključ