tomislav karadzic fss pazova

Karadžić: Pomoći ćemo klubovima, ali samo sada

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da će na današnjem sastanku ta organizacija pokušati da pronađe način da pomogne klubovima koji nisu izmirili dugovanja, ali je istakao da takve situacije ne smeju da se ponavljaju.
-Danas imamo sastanak sa više tema, između ostalog i zbog toga. Tražićemo rešenje da pomognemo klubovima. Sam rok ne može da se pomeri, ali može da bude uslovljen sa dve dodatne nedelje kako bi pomogli klubovima da izmire obaveze koje imaju – kazao je Karadžić.
Rok za izmirenje dugova koje srpski superligaši imaju ističe sutra u ponoć, a prema pravilima FŠ, ko ne plati, neće moći da registruje nove igrače. Partizan je danas izmirio dugove prema bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću i Radničkom iz Kragujevca, a na listi dužnika ostali su Crvena zvezda, Smederevo, Smederevo, Jagodina, Rad, Sloboda, Novi Pazar i BSK Borča.
-Mislim da nije u redu da se troše pare na pripreme u Antaliji i sličnim mestima, moglo je to skromnije. Vremenski uslovi su bili takvi da su klubovi mogli i ovde da se spremaju. Ipak, to je priča za drugu priliku – istakao je prvi čovek srpskog fudbala.
On je upozorio klubove da ovakve i slične situacije ne bi trebalo da im se ponavljaju.
-Klubovi ne mogu da nas dovode u cajtnot i da onda tako rešavamo problem. Ako sada uradimo nešto, to će biti vanredno. Ovakve situacije neće se ponavljati, jer klubovi moraju da poštuju svoje obaveze – zaključio je Karadžić.
Od preostalih dužnika u Superligi, najveći problem ima Crvena zvezda koja mora da plati oko pola miliona evra.

Povezana vest:  FK Partizan: Novo rukovodstvo izabrano legalno