mos ugovor potpis
Potpisan ugovor o finansiranju sportskih saveza Srbije
 
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić potpisala je danas sa predstavnicima granskih nacionalnih saveza ugovor o finansiranju redovnih programa u 2013. godini. Ugovor su u palati Srbija potpisali ministarka Marić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Aleksandar Šoštar i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.
-Veliko mi je zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja ugovora sa granskim sportskim savezima, koji od nas uvek mogu da očekuju podršku. Ovaj sastanak je posledica prethodnog na kojem smo rešili mnogo toga. Želimo da imamo jasnu sliku pred sobom, jer u prošlosti smo imali situacije koje nismo mogli da primenimo u oblasti sporta – rekla je ministarka Marić.
Ona je podsetila da je Vlada Repulbike Srbije 2013. proglasila godinom tolerancije i fer-pleja. 
-Pokrenuta je akcija ‘Fer-plej je pobeda’ u kojoj će karavan sportista, osvajača medalja i javne ličnosti obilaziti gradove Srbije. Prvi javni čas održali smo u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije i dobro je propraćen. Pozivam sve saveze da se uključe u akciju, jer moramo da delujemo preventivno, obrazujemo najmlađe i pošaljemo jasnu sliku, a to je da nasilju nije mesto u sportu – rekla je Marić.
Predsednik OKS Divac zahvalio se ministarstvu, sa kojim OKS ima odlicnu saradnju. 
-Ministarstvo omladine i sporta i OKS imaju prirodnu saradnju, koja ima za cilj da zajedničkim snagama pomognu sportistima kako bi postizali bolje rezultate i osvajali što više medalja na narednim Olimpijskim igrama – poručio je Divac.
Šoštar je rekao da će SSS sredstva iskoristiti na najbolji mogući način.
-Ovo je najznačajnija stvar za nas, SSS ima odličnu saradnju za resornim ministarstvom. Rezultati koje smo postigli nisu merljivi medaljama, ali su dobri kada se vidi broj sportista. Uključićemo se u akciju Fer-plej je pobeda, to je neki naš zadatak bio i prethodnih godina, a kroz ovo će samo biti pojačan.
Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Micović naglasio je da će se sportisti koje on predstavlja potruditi da opravdaju poverenje kroz dobre rezultate i nove medalje.
-Hvala što ste u nama prepoznali dobre sportiste. Paraolimpijski sport je prošle godine izašao na sportsku pozornicu i trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje – rekao je Mićović.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, kao i generalni sekretari i predstavnici sportskih saveza.
Povezana vest:  ZOI Vancuver 2010, Japanska snouborderka završila u bolnici