Venger: Inijesta i Ronaldo pre Mesija

Menadžer fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da su Andres Inijesta i Kristijano Ronaldo više zaslužili da dobiju Zlatnu loptu nego Lionel Mesi.
Venger ne poriče da je Argentinac najbolji igrača na svetu, ali da je nagradu ove godine trebalo da dobije fudbaler koji je pomogao timu da osvoji trofej.
-Mesi je svakako najbolji igrač kojeg sam ikada gledao, ali verujem da je ove godine izabran zbog individualnih dostignuća, jer sa klubom nije imao previše uspeha. Nije osvojio Ligu šampiona i špansko prvenstvo. Ipak, imao je neverovatnu godinu u kojoj je postigao 91 gol – rekao je Venger.
On je dodao da je ljubitelj kolektivne igre i da bi zato svoj glas dao Mesijevom saigraču Inijesti.
-Inijesta je uvek na drugom ili trećem mestu, ali on je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo. Fudbal je timski sport i dostignuća kluba i reprezentacije trebalo bi da budu na prvom mestu. Druga stvar je ako si najbolji pojedinac u timu koji je postigao nešto posebno – objasnio je Venger.
Svetska fudbalska federacija (FIFA) izabrala je početkom godine u Cirihu četvrti put zaredom Mesija za najboljeg igrača u 2012. godini. Mesi je obeležio prošlu godinu pošto je srušio 40 godina star rekord Gerda Milera i na 72 utakmice postigao 91 gol.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa E: Valensija se vratila u igru