tomislav karadzic  pazova

FSS privremeno ugasio „požar“ kod dužnika

Srpski fudbalski klubovi, koji su dužni bivšim igračima, trenerima i drugim ekipama, odlukom nacionalnog saveza u „minut do 12“ dobili su dodatne dve nedelje da izmire obaveze, ali je to, prema rečima čelnih ljudi FSS, poslednji put da se na ovaj način rešava problem.
Odavno je poznato da u domaćim fudbalskim klubovima „ne cvetaju ruže“ kada su u pitanju finansije, a ovaj put na listi dužnika iz Superlige našli su se Crvena zvezda, Smederevo i Novi Pazar.
Rok za izmirenje obaveza bio je 8. februar u ponoć, ali kako je bilo izvesno da pomenuti klubovi neće moći da isplate sve kojima duguju, morao je da reaguje FŠ.
-Klubovi koji su trenutno pod suspenzijom Disciplinske komisije moći da registruju nove igrače, međutim, neće moći da ih licenciraju za prolećni deo sezone ukoliko do navedenog datuma ne izmire sve obaveze – poručio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.
Najveći dužnik je Crvena zvezda, čije obaveze prema dvojici bivših trenera, klubovima i osmorici igrača iznose oko pola miliona evra. Uz to, klub iz Ljutice Bogdana ima dodatni problem, pošto mu je i dalje blokiran račun.
Ukoliko crveno-beli do 22. februara ne regulišu ove dugove, neće moći da registruju nove igrače Luisa Garida i Nikolu Petkovića.
-Klubovi ne mogu da nas dovode u cajtnot i da onda tako rešavamo problem. Ovakve situacije neće se ponavljati, jer klubovi moraju da poštuju svoje obaveze – upozorio je Karadžić.
U redovima Crvene zvezde svesni su da je klub dobio drugu šansu i, kako su istakli, ne smeju da je propuste.
-Zahvalnost savezu dugujemo svi, kako Zvezda, tako i ostali klubovi koji su dobili mogućnost da do 22. februara regulišu sva dugovanja. Ova odluka će nam sigurno pomoći da prevaziđemo situaciju. Verujem da ćemo je rešiti do isteka roka – kazao je predsednik crveno-belih Dragan Džajić za Sportski žurnal.
U poslednjem trenutku, u četvrtak, dugove su izmirili Partizan, Jagodina i užička Sloboda. Pod suspenzijom je beogradski Rad zbog spora sa bivšim trenerom Nebojšom Vignjevićem, ali je klub sa Banjice podneo žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.
Ukoliko Zvezda, Smederevo i Novi Pazar ne ispune obaveze ni do 22. februara, kako je najavio FŠ, uslediće izricanje najoštrijih kazni u skladu sa disciplinskim pravilnikom srpske kuće fudbala.
Prolećni deo šampionata Srbije počinje 27. februara. Na tabeli vodi ekipa Partizana sa šest bodova više od Crvene zvezde.

Povezana vest:  Zenit doveo Garaja