uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Kreće nokaut faza, PSŽ u Valensiji, Seltik dočekuje Juventus

Ostalo je još 68 dana od završetka grupne faze fudbalske Lige šampiona, sutrašnjim prvim utakmicama osmine finala najbolji evropski klubovi kreću u eliminaciono takmičenje. Od dva meča koji su na programu u utorak, Seltik – Juventus i Valensija – Pari Sen Žermen, moglo bi se reći da će zanimljiviji biti duel u Španiji, gde stižu atraktivni i skupoceni „sveci“ predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem, ali bez novoangažovane zvezde svetskog fudbala- Dejvida Bekama.
-Mislim da će Dejvid biti spreman za meč protiv Marselja narednog vikenda, ali videćemo narednih dana – rekao je trener Anćeloti na današnjoj konferenciji za medije.
Parižani su podigli formu i igraju odlično u poslednje vreme, pa su se učvrstili na čelnoj poziciji nacionalnog prvenstva. Gotovo je izvesno da su već sada na korak od titule, međutim, prave vrednosti Anćelotijeva ekipa moraće da potvrdi na evropskoj sceni.
Sa druge strane španski tim solidno gura u Primeri pod vođstvom novog trenera Ernesta Valverdea, a pobedom u subotu protiv Selte u gostima ponovo je u konkurenciji za visok plasman. Međutim, ako želi prolaz dalje u Ligi šampiona Valensija bi sutra morala da stekne barem gol prednosti pred revanš na „Parku prinčeva“. U suprotnom, verovatno joj sledi oproštaj već na startu nokaut faze pošto su Ibrahimović i društvo neumoljivi na svom stadionu.
U drugom meču Juventus gostuje na „Seltik parku“, gde će ispunjene tribine predstavljati glavni oslonac domaćim zeleno-belima. Italijanski prvak jeste kvalitetniji, ali trener Antonio Konte je oprezan u prognozama, imajući u vidu kako je u Škotskoj prošla Barselona u grupnoj fazi takmičenja.
-U ovoj fazi Lige šampiona nema lakih protivnika i sva naša pažnja sad je usmerena na to da ostvarimo što bolji rezultat uoči revanša u Torinu – izjavio je Konte, koji će prvi put z 2013. godini moći da računa na povratnika sa Afričkog kupa nacija, reprezentativca Gane Kvadu Asamou.
Teško je, međutim, poverovati da bi „Stara dama“ mogla pognute glave da napusti Glazgov. U najmanju ruku „viđen“ je remi, ali s obzirom da konce igre gostuju vuče maestralni Andrea Pirlo nije isključeno da Juventus i slavi, što bi značilo da još pre revanša može da razmišlja o četvrtfinalu.
Ekipa Nila Lenona takođe je u dobroj formi i grabi ka novoj tituli prvaka Škotske. Ipak, domaćini bi možda bili zadovoljni i remijem protiv Italijana, pa da tek u revanšu u Torinu pokušaju da iznenade favorizovanog protivnika.
Obe sutrašnje utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se od 20.45 sati.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Dunga sa spiska izostavio Pata, Ronaldinja, Ronalda i Adriana