zvezda partizan finale navijaci

KK Partizan: Očigledna odgovornost organizatora i policije

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da njegovi navijači nisu krivi za sinoćni prekid finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde u Kragujevcu, već da je očigledna odgovornost organizatora i policije.
-Navijači Partizana nisu izazvali prekid utakmice, a postavlja se i pitanje kako je navijač Crvene zvezde dospeo na tribinu gde su smešteni navijači kluba iz Humske. Odgovornost organizatora i policije je očigledna – piše u saopštenju Partizana. 
Finale Kupa prekinuto je sinoć u Kragujevcu zbog incidenata na tribinama i terenu. Posle serije incidenata predsednik KSS Dragan Đilas razgovarao je s čelnicima oba kluba, sudijama i delegatom, a onda je meč prekinut. 
Meč je prekinut u 26. minutu pri rezultatu 43:43, a oko 50 minuta posle toga odlučeno je da se nastavi, ali pri zagrevanju su se desili novi incidenti. Posle svega toga, rukovodstvo KŠ je odlučilo da prekine meč, koji će se nastaviti danas bez prisustva publike. 
Košarkaški klub Partizan je incident ocenio kao žalostan, stoji u saopštenju crno-belih koji pitaju kome koristi prekid utakmice. 
-Demonstracija sile traje već mesecima, a mi očigledno treba da prihvatimo da u Srbiji postoji gazda i da se konačno tome povinujemo. Da li je moguće da u ovoj zemlji intriga, manipulacija i laž tako lako prolaze, plasiranje neistina i polu istina podjednako? Ukoliko je organizator savesno obavio posao i između ostalog snimao utakmicu, lako je utvrditi istinu – piše u saopštenju. 
Na sajtu crno-belih objavljena je slika načelnika kragujevačke policije Ivana Đorovića u majici sa obeležjem Crvene zvezde. 
-Uvereni smo da će se kragujevačka policija, na čelu sa svojim načelnikom Ivanom Đorovićem (čovekom koji je u navijačkim obeležjima Crvene zvezde rešavao jedan od prethodnih incidenata na utakmici tog kluba u Kragujevcu), potruditi da se svetu kaže istina – piše u saopstenju. 
-Oštro osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja i konstatujemo da u ovakvoj situaciji ne možemo da znamo ni šta će se dalje dešavati, ni na večerašnjoj utakmici, kao i u nastavku takmičenja. Nažalost, imamo utisak da se igra nastavlja… – zaključuje se u saopštenju. 

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Srpske košarkašice protiv Kube u osmini finala