veterani split 6 topola
Veterani Beograda i Splita ponovo zajedno na Banjici
 
Fudbalski veterani iz Beograda i Splita, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije, odigrali su danas revijalnu utakmicu i napravili lepu uvertiru uoči duela državnih timova Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine. Pre odlaska na Banjicu ekipa se okupila u restoranu “Šest topola” na sajmu gde ih je ugostio Velizar Đerić, predsednik Bokserskog saveza Srbije.
U organizaciji Zajednice Hrvata Beograda „Tin Ujević“, Fudbalskog saveza Beograda i društva „Bačvice“ iz Splita više od 2.000 gledalaca u dvorani Sportskog centra na Banjici moglo je da uživa u majstorijama legendarnih asova kao što su Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Momčilo Vukotić, Ivica Šurjak, Blaž Slišković, Vilson Džoni, Dževad Prekazi. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer.
Rezultat je naravno bio u drugom planu, ali ostaće zapamćeno da Beograđani nisu baš bili „gostoljubivi“ pošto su pobedili sa 5:3.
Član reprezentacije Jugoslavije sa prvenstva sveta u Španiji 1982. godine Ivan Gudelj rekao je da je ovo druženje dokaz da sport ne poznaje granice.
Kada je u pitanje duel Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu, Gudelj je istakao da blagu prednost daje svojoj reprezentaciji.
„Hrvatska trenutno ima prednost na tabeli, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40“, naglasio je Gudelj.
Najbolji strelac nekadašnje lige SFRJ Slobodan Santrač rekao je da je najbolje da o svemu odluče igrači na terenu.
„Nadam se da će svi koji budu na terenu dati sve od sebe, pa ko bude bolji, taj neka pobedi. Sve zavisi od toga kakav je dan i teško je davati prognoze“, naglasio je on.
Čuveni kapiten Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon naveo je da uživa u druženju sa prijateljima iz Splita.
„Uvek će se naći neko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče ovde svako svakog poštuje i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu“, rekao je Petrović.
Na pitanje da prognozira ishod duela Hrvatske i Srbije, doskorašnji selektor srpskog tima je rekao:
„To su derbi utakmice, nikada se ne zna ko će da pobedi. Videćemo, ali nekad pobedi i slabiji na tabeli“, poručio je Petrović.
Beograd – Split 5:3 (Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić, Tomić – Šurjak, Bursać dva gola).
BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (selektor)
SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (selektori).
Veterani Splita odigraće sutra još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, protiv veterana Vojvodine.
Povezana vest:  FUDBALERI FK RAD UČESTVOVALI NA HUMANITARNOM TURNIRU IGRAMO ZA TRAJKOVIĆE"