_MSM4445FIFA TROFEJ KONAČNO U SRBIJI!
Trofej FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu sleteo na aerodrom Nikola Tesla u okviru Coca-Cola svetske turneje

 

U okviru Coca-Cola svetske turneje, čuveni trofej FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu stigao je i u Srbiju! Najznačajniji fudbalski simbol sleteo je pravo iz Slovenije, zajedno sa predstavnicima FIFA-e i boraviće u Srbiji do 02. aprila 2010. Specijalni avion sleteo je na pistu beogradskog aerodoma „Nikola Tesla“, a predstavnici FIFA-e preneli su ga preko crvenog tepiha do VIP salona. Spektakularnu dobrodošlicu priredili su Karolina Lamačova –  predstavnica FIFA-e, Goran Kreclović –  pomoćnik ministarke omladine i sporta, Nataša Đurđević –  regionalni market menadžer kompanije Coca-Cola i Sotiris Yanopoulos – generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, a prisutni predstavnici medija, imali su jedinstvenu priliku da prvi vide i fotografišu poznati zlatni trofej.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2016, Holandija ne ide na EP, BiH u baražu, Hrvatska direktno

Sletanje aviona-Coca-Cola je deo fudbalske istorije više od 80 godina, a najveći deo tog vremena blisko sarađujemo sa Svetskom fudbalskom federacijom. Drago nam je da i u Srbiji zajedno stvaramo fudbalsku istoriju, dovodeći FIFA trofej po prvi put na tlo naše zemlje, u okviru turneje koja obuhvata 84 zemlje u svetu, i pruža nam jedinstvenu  priliku da budemo deo fudbalskog slavlja u više od 200 zemalja u kojima poslujemo. Možda je ovo najbolji način da simbolično  “ispratimo” našu reprezentaciju u Južnu Afriku i poželimo im da i oni uskoro budu u mogućnosti da se, kao pobednici, slikaju sa ovim, najpoželjnijim fudbalskim simbolom. Svi mi koji nećemo imati priliku da budemo deo istorije, u smislu nadmetanja za prvo mesto na Svetskom prvenstvu – možemo da učinimo svoju kolekciju ličnih “istorijskih momenata” bogatijom i podelimo iskustvo koje samo Coca-Cola može da priredi! – izjavila je Nataša Đurđević, regionalni market menadžer kompanije Coca-Cola.

Povezana vest:  Barselona deklasirala Real u Madridu

Sasa Ilic sa FIFA trofejem-Želela bih da se zahvalim Coca-Cola Sistemu što je organizovao ovaj veličanstveni događaj i posebno mi je drago što će u naredna tri dana FIFA trofej Svetskog prvenstva biti u poseti vašoj prelepoj zemlji. Coca-Cola turneja FIFA trofeja Svetskog prvenstva, za navijače predstavlja priliku  kakva se pruža jednom u životu, da izbliza vide jedan od najčuvenijih sportskih simbola na svetu. Ukupno 84 zemlje za 225 dana – to je moguće samo zahvaljujući specijalnom partnerstvu između FIFA-e i Coca-Cola sistema. – rekla je Karolina Lamačova, predstavnica FIFA-e.

Trofej će u Srbiji boraviti tri dana, a navijači će imati šansu da ga vide uživo i iz blizine 2. aprila u Expo XXI Centru. Kao i u drugim zemljama, i kod nas će ovo nezaboravno iskustvo biti omogućeno dobitnicima besplatnih karata koje su se delile putem specijalnih Coca-Cola promocija. Ljubitelji fudbala imaće priliku da se fotografišu pored njega, da vide specijalne 3-D snimke nezaboravnih momenata FIFA Svetskog prvenstva i uživaju u brojnim dodatnim sadržajima.

Povezana vest:  Australija želi organizaciju SP, umesto Katara

Da podsetimo, Trofej, koji je krenuo na turneju iz FIFA sedišta u Cirihu 21. septembra 2009, posetiće 84 zemlje i preći ukupno 138.902 kilometara, što je tri puta više od prečnika Zemlje. Originalni FIFA trofej od 18-karatnog zlata mogu da dodirnu samo najviši čelnici FIFA-e, predsednici država i kraljevi kraljevina, ali i fudbaleri zemlje koja na Svetskom prvenstvu osvoji titulu. Do sada je posetio 86 gradova u 73 zemlje, a Srbija je 74. po redu.