Rafaelbenitez

Benites voli Real Madrid, ali ne razmišlja o poslu u klubu

Privremeni trener Čelsija Rafael Benites rekao je danas da voli Real Madrid, ali da ne razmišlja o poslu u tom klubu. Španski mediji spekulišu da bi Benites na klupi Reala mogao da zameni sadašnjeg trenera Žozea Morinja. 
Benites, koji je osvojio Primeru sa Valensijom i Ligu šampiona sa Liverpulom, rekao je da je koncentrisan na posao u Čelsiju, ali je priznao da voli Real Madrid. 
-Na kraju sezone mi ističe ugovor sa Čelsijem i uradiću sve što mogu da ostvarimo uspeh. Real Madrid ima trenera pod ugovorom i to bi trebalo da se poštuje. Kao trener, uvek imate klub koji volite“, rekao je Benites španskim medijima. 
Benites je već radio u Realu, bio je član stručnog štaba kod trenera Visentea del Boskea, pre nego što je postao prvi trener Valjadolida u sezoni 1995/1996. 
-Povezan sam sa navijačima i bili smo u dobrim odnosima. Rođen sam u Madridu, a došao sam u Real kada sam imao 13 godina. Ali, ne želim da ulazim u spekulacije oko trenera tog kluba, jer moje reči ne budu uvek tačno prenesene – rekao je Benites. 
Benites je dodao da bi u budućnosti želeo da preuzme selekciju Španije, ali da pre toga mora da ostvari zapažene rezultate. 
-Ne isključujem da jednog dana, kada Visente (del Boske) ode, postanem selektor Španije. Ali da bih to postigao moram da nastavim da radim u najboljim svetskim ligama i postižem dobre rezultate“, rekao je Benites. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Tiago Mota: Nepravedno sam isključen, želim igrati u finalu