arsene-wenger-arsenal

Venger: Da se ne lažemo, biće teško

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da su male šanse da njegov tim osvoji Ligu šampiona nakon poraza od Bajerna iz Minhena u Londonu. Arsenal je sinoć na svom stadionu poražen od Bavaraca sa 3:1 u prvom meču osmine finala najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a trener „tobdžija“ smatra da će u revanšu londonski klub veoma teško doći do povoljnog rezultata. 
-Nemojmo sakriti istinu: biće izuzetno teško izboriti plasman u četvrtfinale protiv tima tog kvaliteta – kazao je Venger za zvanični sajt Premijer lige. 
Francuski stručnjak ocenio je da je njegov tim igrao dobro, ali da su gositi iz Minhena iskoristili sve šanse u prvom poluvremnu. 
-Imali smo dobar početak utakmice, igrali smo lepo, doduše malo nervozno, ali nas je njhov rani gol znatno omeo u našim namerama. Odigrali smo meč protiv dobrog tima, koji je iskoristio sve šanse koje su im se pružile u prvom delu meča i poveli sa 2:0 – istakao je on. 
Venger je kazao da je verovao da njegov tim može do izjednačenja nakon što su smanjili rezultat početkom drugog poluvremena i dodao da njegov tim mora da pruži maksimum u revanšu u Minhenu. 
-Kada smo smanjili rezultat preko Lukasa Podloskog na 2:1 delovalo mi je da možemo da dođemo do izjednačenja, ali nismo iskoristili šasnse koje su nam se pružile i onda smo primili još jedan gol, što je bio veliki udarac za tim – rekao je Venger. 
-Moramo dati sve od sebe u revanšu i nadam se da će sreća u toj utakmici biti na našoj strani, kao i da će u tom meču podići samopouzdanje ekipe – dodao je on. 
Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Arsenal igraće se 13. marta u Minhenu. 

Povezana vest:  Bez izjava igrača Juventusa