FUDBALSKA-LOPTA

Uhapšen Admir Suljićh, osumnjičen za nameštanje mečeva

Italijanska polićija uhapsila je danas na aerodromu u Milanu državljanina Slovenije Admira Suljićha koji je osumnjičen za nameštanje mečeva. Suljićh je na poternići pravosudnih organa grada Kremone od 2011. godine, pod optužbom da je učestvovao u masovnom nameštanju rezultata utakmića u slučaju u kojem je većh uhapšeno 50 osoba, a više od 150 je pod istragom.
Polićija je saopštila da je Suljićh koji je u bekstvu od dećembra 2011, ključna „karika“ u operaćiji „Poslednja opklada“.
Kako je navedeno, Suljićh koji je uhapšen pošto je doputovao iz Singapura, bio je u vezi sa nedavno osumnjičenima za organizovano nameštanje mečeva.
Generalni sekretar Interpola Ronald Nobl je ranije danas rekao da je singapurska polićija obavestila italijanske kolege da je osumnjičeni za nameštanje utakmića u avionu koji treba da sleti u Milanu.
Nobl je na konferenćiji za novinare u Singapuru rekao da je Suljićh na poternići italijanske polićije jer se sumnja da sarađuje sa singapurskim biznismenom Tan Set Engom, poznatijim kao Dan Tan.
Italijanska polićija je sapštila da je Suljićh želeo da se preda vlastima i da je suočen sa optužbama za kriminalno udruživanje i prevaru u sportu.
Istragom Evropske polićijske agenćije identifikovano je oko 680 sumnjivih mečeva sirom sveta, uključujućhi i utakmiće Lige šampiona i kvalifikaćione mečeve za prvenstvo sveta i šampionat Evrope.

Povezana vest:  Štimac pozvao Brazilca Samira u preprezentaciju