DJURIC I STUPAR NA KONGRESUNa Bledu održan Kongres Evropske softbol federacije, Dejan Ješić potpredsednik ESF

Slovenački Bled bio je domaćin izbornog Kongresa Evropske softbol federacije. Za Srbiju je bio uspešan, jer je Dejan Ješić, nekadašnji sekretar Softbol saveza Srbije, izabran za potpredsednika ESF. Ješić je tako ušao u bord od šest potpredsednika, a za predsednika je reizabran Holanđanin Andre Overbek. Mandat svima traje četiri godine.
Ovo je potvrda da nas cene u Evropi. U par prethodnih godina pokazali smo sjajan napredak kada su mlađe kategorije u pitanju. Bili smo sjajni organizatori juniorskog Evropskog kupa u Zaječaru. Odlično smo lobirali, a Ješić se na samom Kongresu i obratio delegatima. I sada imamo našeg čoveka u ovoj federaciji i nadamo se da ćemo imati pomoć od ESF, što do sada nije bio slučaj – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić.
Delegati Srbije na Kongresu ESF bili su Slobodan Đurić i član Upravnog odbora Predrag Stupar. Poznati su i svi gradovi organizatori velikih takmičenja.
Italijanska Parma organizuje tradicionalni kadetski turnir, gde branimo bronzu. U Pragu će se u aprilu održati kadetske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Jul je rezervisan za seniorsko Evropsko prvenstvu u Pardubicama. A u avgustu će naša kadetska reprezentacija pokušati da ostvari visok plasman na EP u Ostravi. To su takmičenja na kojima će nastupiti Srbija. Ovo sve ne bi mogli da nam finansijski ne pomaže Ministarstvo omladine i sporta. Uputićemo poziv ministarki Alisi Marić i njenim saradnicima Predragu Peruničiću i Draganu Atanasovu, da budu naši gosti na kadetskom EP u Ostravi.
Ove godine organizovaće se i kampovi za perspektivne softbolaše. Ulagaće se i u najmlađe devojčice.
Sprovešćemo nekoliko kampova, na kojima će raditi i strani treneri. Gde ćemo ići videćemo posle sprovedenih Javnih nabavki. Najvažnije je da imamo dobar teren, dva puta dnevno. Imamo sve više devojčica rođenih između 2000. i 2004. godine, baze za njih su Ripanj i Subotica. Nadam se da će Grad Beograd i gradski sekretarijat za sport pomoći našu akciju “Rekreacija uz softbol“, gde svako besplatno može da se oproba ovom sjajnom sportu – zaključio je Đurić.

Povezana vest:  NFL VESTI