mihail dudas atletika
Dudaš: Samouvereno do najboljih rezultata
 
Najbolji srpski atletičari takmičiće se predstojećeg vikenda na Balkanskom prventsvu u dvorani u Istanbulu, a desetobojac Mihail Dudaš poručio je da pun samopouzdanja kreće na ovo takmičenje.
Dudaš će na Balkanijadi učestvovati u dve disiplini – u skoku motkom i trči na 60 metara s preponama.
-Ambicije na Balkanskom prvenstvu su mi da u obe discipline postavim svoj najbolji rezultat ove sezone. Mislim da sam potpuno spreman da istrčim ispod 6.95 sekundi, a u skoku motkom želim da priđem što bliže visini od pet metara – istakao je Dudaš.
Zanimljivo je da je Dudašev rezultat u desetoboju najbolji na Balkanu svih vremena. 
-Drago mi je što imam najbolji rezultat u desetoboju, ali se neću na tome zadržavati. U Istanbulu ću se takmičiti protiv atletičara koji se bave isključivo i samo tim disciplinama, a ne višebojem. Tu je konkurencija, naravno, jača, ali ću se boriti koliko god mogu – naglasio je Dudaš.
Vrlo brzo posle Istanbula, Dudaša i ostale naše najbolje atletičare očekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Geteborgu. 
-Na žalost, u Istanbulu neću moći da odmerim snage sa takmičarima protiv kojih ću se boriti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu u sedmoboju. Po završetku Balkanskog prvenstva, ostaću još nekoliko dana u Istanbulu, a potom direktno idemo u Geteborg, gde ćemo odraditi finalne pripreme – rekao je srpski desetobojac. 
Dudaš je proteklog vikenda na dvoranskom prvenstvu Srbije ostvario dvostruku pobedu, što mu je poslužilo kao prava priprema za ono što ga čeka u Istanbulu. 
-Sa prvenstva Srbije nosim veliko samopouzdanje. Pobede na 60 metara prepone i skoku u dalj, kao i odličan rezultat u bacanju kugle, pokazuju da sam dobro trenirao. Sada sa sigurnošću mogu da kažem da sam spreman i da ću u Geteborgu napasti dobar rezultat – istakao je Dudaš.
Povezana vest:  Rus Kirđapkin osvojio zlato i postavio olimpijski rekord