vejn_runi_man_junRuni pauzira od dve do četiri nedelje

 

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi odsustvovaće sa terena od dve do četiri nedelje zbog povrede članka, preneli su danas britanski mediji.

Runi se povredio u poslednjem minutu jučerašnje utakmice protiv Bajerna iz Minhena, u četvrtfinalu Lige šampiona. Junajted je izgubio sa 1:2, golom Ivice Olića u sudijskoj nadoknadi vremena.

Povezana vest:  Selektor Togoa Frože podneo ostavku

Napadač Mančestera, koji je u 64. sekundi utakmice protiv Bajerna postigao vodeći gol, a svoj 34. u sezoni, morao je uz pomoć lekara da izađe sa terena, a stadion je napustio na štakama.

Trener Junajteda Aleks Ferguson neće moći da računa na Runija u subotnjem derbiju protiv Čelsija, koji bi mogao da reši pitanje šampiona.

Povezana vest:  Ruštu Redžber u kritičnom stanju

Mančester junajted je prvi na tabeli sa 72 boda i ima bod više od Čelsija.

Takođe, Runi će propustiti i revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna, sledeće nedelje, kao i prvenstveni meč protiv Blekburna 11. aprila. Napadač „crvenih đavola“ najverovatnije neće biti spreman ni za gradski derbi protiv Sitija, ali i za utakmicu protiv Totenhema 24. aprila.

Povezana vest:  Navijači kamenovali autobus sa igračima Marseja

Stručni štab aktuelnog engleskog šampiona očekuje da će se Runi vratiti na teren za poslednje dve utakmice u prvenstvu, kako bi spreman dočekao pripreme reprezentacije Engleske za Svetsko prvenstvo.