Adrian Colunga Getafe Real
Pobede Reala i Hetafea nakon preokreta, remi u Saragosi
 
Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras nakon preokreta Deportivo u Lakorunji sa 2:1, dok je Hetafe na gostovanju bio bolji od Majorke sa 3:1, a Saragosa i Valensija odigrali su nerešeno 2:2 u utakmicama 25. kola španske Primere. Real je golom Iguaina u 88. minutu došao do vreden pobede na strani protiv poslednjeplasirane ekipe Primere.
Deportivo je prvi došao do prednosti, a gol je postigao Riki u 35. minutu. Real je do izjednačenja došao tek u 73. minutu preko Kake, koji je postigao lep gol, nakon šuta sa ivice kaznenog prostora.
Hetafe je posle preokreta slavio protiv Majorke i tako upisao drugu pobedu u nizu. Đovani dos Santos doveo je svoju ekipu do prednosti u 24. minutu, da bi sa druge strane izjednačenje Hetafeu doneo Dijego Kastro u 71. minutu iz jednaesterca.
U 82. minutu Adrijan Kolunja doveo je u prednost Hetafe, a da bi Kastro golom u 88. osigurtao pobedu. Saragosa i Valensija odigrali su uzbudljiv meč u kome nije bilo pobednika.
Saragosa je posle pola sata igre imala prednost od dva gola, ali nisu uspeli da zabeleže pobedu ni posle osma mečeva u svim takmičenjima.Domaća ekipa povela je preko Aponoa u petom minutu iz penala, da bi Helder Postiga povisio prednost u 32.
Valensija je do poluvremena uspela da smanji rezultat, a strelac gola u 36. minutu bio je Žonaš. Isti igrač je 69. minutu postavio konačan rezultat i tako zadržao Valensiju u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Povezana vest:  Kristić umesto Dostanića