zvezda-novipazar-010

Dupljak: Zvižduci Mihajloviću, a ne državnoj himni

 

Predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je danas da navijači te ekipe na meču sa Crvenom zvezdom nisu zviždali državnoj himni Srbije već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.

-U hali Pendik se nije zviždalo himni republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, bodrili su naše igrače – kazao je Dupljak regionalnoj televiziji.

Povezana vest:  SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKO VASPITANJE SRBIJE, Prvenstvo Srbije 2011. za učenice i učenike osnovnih škola u Zrenjaninu

On je svoju tvrdnju potkrepio time što nakon toga nije bilo nereda u hali. Uoči početka današnje polufinalne utakmice Kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde (0:3), domahi navijači, članovi grupe „Torcida“, zviždali su za vreme intoniranja državne himne „Bože pravde“ i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.

Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine nakon što uoči prijateljskog meča sa Španijom nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pevanje himne obavezno.

Povezana vest:  Skoro 100 odbojkašica i odbojkaša se vratilo u Srbiju u poslednjih 18 meseci