igor_kolakovic_kzn_bgd

Kolaković: Odlučili igrači sa klupe
 
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da su igrači sa klupe doneli trijumf u trećem kolu A grupe turnira Svetske lige u Japanu.
Najbolji srpski odbojkaši savladali su jutros domaćina sa 3:2 (22:25, 25:21, 25:27, 25:19, 15:12) i tako zabeležili drugu pobedu u Japanu.
-U prva dva seta nismo imali strpljenje i dobru energiju. Više smo hteli samo da odradimo meč, nego da uđemo sa energijom koja je potrebna. Srećom, na klupi smo imali igrače koji su bili orni i čestitam im na igri koju su prikazali – rekao je Kolaković.
Srpski odbojkaši će do 30. maja ostati u Hamamacuu, a potom će otputovati u Tokio, gde će od 1. do 10. juna učestvovati na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.
-Mogli smo da dobijemo i treći set, ali pokazalo se da nam ne odgovara Japan i njihov agresivan stil igre. Zadovoljan sam sa osvojenih šest bodova, svaki meč moramo da igramo bolje i da polako dižemo formu za novi kvalifikacioni turnir za London – rekao je srednji bloker Marko Podraščanin.
Kolakovićeve izabranike naredni turnir u Svetskoj ligi očekuje od 15. do 17. juna u Santo Domingu u Dominikanskoj republici, gde će Kuba biti domaćin, pošto još nije završeno renoviranje hale u Havani.

 

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV 2014., Uraločka i Fenerbahče u finalu