dragan djuric zemunelo 2012
Đurić: Partizan u plusu oko 300.000 evra
 
Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da su crno-beli treću godinu zaredom poslovali pozitivno i da je tokom 2012. godine ostvarena zarada od oko 300.000 evra.
-Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i ukoliko želimo da klub sa svim selekcijama i dalje bude uspešan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će da bude i ubuduće. Ali, transferi moraju da budu planski i kontrolisani – rekao je Đurić podnoseći izveštaj, koji je usvojen na redovnoj Skupštini kluba.
On je naveo da su ukupni prihodi kluba u 2012. godini bili 18.459.000 evra, a rashodi 18.182.000 evra. Prvi čovek Partizana pohvalio je marketing službu koja je napravila izuzetne ugovore sa Karlsbergom i Adidasom, ali i naglasio da bi prihodi od sponzora morali da budu veći.
-Nismo zadovoljni u kakvom stanju nam je stadion i uskoro ćemo porazgovarati sa državnim organima kako bismo na tome radili. Što se tiče internata, plan nije ispunjen, ali ne odustajemo i novi rok za njegovu izgradnju je 2015. godina – naglasio je Đurić i dodao da sportski ciljevi ostaju isti – domaća titula i grupna faza jednog od dva evropskog takmičenja.
Kada su u pitanju medijske najave da bi na Skupštini moglo da dođe do njegove smene Đurić je bio jasan.
-Nemojte da potcenjujete Skupštinu, to je skup naših legendi. Ko nema hrabrosti da dođe ovde i kaže šta ima, on nije deo Partizana, već tabloidne javnosti – poručio je Đurić.
Sportski direktor Ljubiša Tumbaković rekao je da je klub na svim nivoima spreman za osvajanje šeste uzastopne titule.
-U proteklih devet meseci radili smo u skladu sa našim prepoznatljivim konceptom, a to je stvaranje igrača i preavljenje rezultata. Stvorili smo realnu osnovu za odbranu titule, a uspeli smo i da nadogradimo ekipu u odnosu na jesenji deo sezone, a važno nam je i da sačuvamo jezgro tima za budućnost – poručio je Tumbaković.
Na Skupštini je bio prisutan i Đurićev protivkandidat na prethodnim izborima Savo Milošević, aktuelni direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije i on je od strane člana Skupštine Milomira Gligorijevića predložen za novog člana Upravnog odbora kluba.
-I sam sam iznenađen ovim predlogom. Dugoročno gledano to nije loše, jer važno je da se ne bavimo stalno politikom od danas do sutra. Ipak, sada imam dosta obaveza u FSS i zbog toga sam siguran da u naredne dve godine ne bih mogao da obavljam tu funkciju – rekao je Milošević.
Povezana vest:  Sosijedad želi Mojesa za trenera