aleksandar jankovic press
Janković: Pobeda protiv Javora važna na startu polusezone
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je danas u Beogradu da je pobeda njegovog tima u meču sa Javorom veoma važna za početak prolećnog dela sezone. Crvena zvezda je savladala Javor iz Ivanjice sa 2:1, u 16. kolu Super lige Srbije.
-Ova pobeda je dobra i vrlo važna za početak prolećnog dela sezone. Mi smo na početku meča bili u grču i sa velikom željom za dokazivanjem. Na neki način smo dobro odgovorili domaćoj publici, posle završetka jesenjeg dela šampionata i utakmice protiv Vojvodine – rekao je Janković.
Prema njegovim rečima, zbog grča igrači nisu uspeli da povežu igru kako su hteli u prvom poluvremenu, a nisu bili dobri ni u tranziciji.
-Javor nas je puštao da kružimo oko njihovog šesnaesterca, što nas je guralo u kontra ritam. Nismo se dobro pozicionirali u prvom delu, pa je protivnik iz toga uspeo da dođe do kontranapada nakon odbijenih lopti – rekao je Janković.
On je dodao da ga raduje pogodak Vukana Savićevića jer će to doprineti njegovom samopouzdanju.
-Takođe sam zadovoljan novajlijom Luisuom Garidom, koji je odlično odradio defanzivni zadatak. Odlično se postavljao, pametno kretao i imao zapažen učinak. To je publika prepoznala i nagradila ga aplauzom na kraju meča – rekao je Janković.
Trener Javora Mladen Dodić ocenio je da je prva utakmica u nastavku šampionatu uvek neizvesna.
-Ne možete da budete sigurni kako će ekipa ragovati posle priprema. To tek ne možete da budete sigurni ako igrate na ‘Marakani’ – rekao je Dodić i objasnio da je njegovoj ekipi bilo dosta debitanata čijom je igrom zadovoljan.
-Protiv Zvezde na Marakani ne možete da kreirate dosta šansi, a mi smo stvorili nekoliko u kojima smo morali da budemo efikasniji. Odgovor Zvezde protiv našeg vođstva je bio odličan, dok smo mi veoma loše odreagovali na to. Imali smo dosta problema nakon prekida i jeftino smo primili prvi, a i drugi gol – rekao je Dodić.
Prema njegovim rečima, ne sme se žaliti za propuštenim šansama, već ekipa mora da se krene narednom meču koji će igrati sa Smederevom.
-Cilj nam je da pobedimo, a da Smederevo približimo ispadanju. Time bi se već znao jedan kandidat za Drugu ligu. Svi bismo posle toga lakše disali – rekao je Dodić.
Povezana vest:  Sampdorija smanjila budžet za plate