djokovic slavlje

Đoković očekivano u četvrtfinalu Dubaija

 

Novak Đoković je očekivano izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju savladavši večeras u drugom kolu Španca Roberta Bautistu Aguta sa 2:0 u setovima – 6:1, 7:6 (7:4). Najboljem teniseru sveta bilo je potrebno sat i po da sruši otpor 55. igrača sa ATP liste u njihovom prvom međusobnom duelu. Dominantnom igrom u većem delu susreta svetski broj jedan bio je na korak da ekspresno završi posao, ali mu je koncentracija neočekivano pala pri vođstvu od 5:2 u drugom setu.

Povezana vest:  Raonić: Trebaće vremena da Novak povrati poverenje

Španac je to iskoristio, zaigrao agresivnije i preciznije, pa je izjednačio na 5:5, što ga je dodatno motivisalo da pruži još čvršći otpor. Agut prosto nije mogao da se prepozna u ovom delu meča, jer mu je skoro sve polazilo za rukom i pored nastojanja velikog favorita da što pre okonča duel.

Do trećeg seta ipak nije došlo nakon što je Srbin konsolidovao igru u taj brejku, namestio ruku i posle uzbuđenja koja je malo ko očekivao rutinski završio borbu za prolaz dalje.

Povezana vest:  Serena Vilijams lako pobedila Šrapovu za polufinale

Đoković se u borbi za polufinale sastaje sa Italijanom Andreasom Sepijem, koji je ranije danas pobedio Čeha Lukaša Rosola sa 6:4, 7:6 (7:4).

Sepi, trenutno 20. na svetskoj rang listi, redovna je mušterija superiornom srpskom teniseru, koji je dobio svih devet dosadašnjih međusobnih mečeva.

Turnir u Dubaiju igra se za ukupan nagradni fond od 1,78 miliona dolara.

Povezana vest:  Đoković zvanično u Ginisovoj knjizi rekorda