subotic affolter
Subotić: Moramo da verujemo i da se borimo do kraja
 
Odbrambeni fudbaler reprezentacije Srbije Neven Subotić rekao je danas da su za ekipu pođednako važni predstojeći mečevi protiv Hrvatske i Škotske i istakao da veruje u uspešan završetak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.
-Oba predstojeća meča su pođednako važna, a sa dobrim rezultatom iz Hrvatske bićemo u prilici da u Novom Sadu, na bazi fenomenalnog iskustva sa meča protiv Velsa, zabeležimo trijumf. U to verujemo, za to se spremamo, ali smo svesni i težine posla koji nas očekuje na oba terena – kazao je Subotić.
Posle četiri odigrana kola A grupi kvalifikacija, Srbija zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova manje od Belgije i Hrvatske.
.Fudbal je jedna mnogo lepa stvar, jedan sport pun iznenađenja. Naš mlad tim je jak, želja nam je velika, kvalitet i potencijal koje posedujemo su na izuzetno visokom nivou… Ali, znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, što za sve nas mora da predstavlja samo dodatni razlog da pružimo maksimum, da se borimo i verujemo u ostvarenje takmičarskog uspeha na kraju – naveo je on.
Subotića u dresu nemačke Borusije iz Dortmunda sledeće nedelje očekuje revanš meč sa ukrajinskim Šahtjorom u osmini finala Lige šampiona.
-Na prvoj utakmici u Donjecku smo napravili dobar rezultat (2:2). Iskreno, sada ne bismo smeli da kiksnemo. Igraćemo revanš kod kuće i pred nama je izvrsna prilika da napravimo još jedan iskorak u pravom smeru i plasiramo se u četvrtfinale. To bi bio naš najveći uspeh u skorijoj istoriji i svi smo srećni što smo u prilici da uradimo tako nešto – kazao je on.
Srpski fudbaler dodao je da je ove sezone najvažniji cilj Borusije osvajanje mesta koje će ih ponovo odvesti u Ligu šampiona.
-Sve što uradimo više od ovog plasmana biće ogroman pozitivan bonus za nas. Primarni cilj uoči početka sezone u nemačkom prvenstvu je bio osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno smo drugi i hoćemo da ostanemo na tom mestu – zaključio je Subotić.
Povezana vest:  Djukić: Spremni smo za novu sezonu