vlada vukoicic cz gala

Vukoičić: Igramo svaki put na pobedu

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da se ne opterećuje aktuelnim pitanjima oko toga koji klubovi će naredne sezone izboriti plasman u Evroligu, već je usredsređen samo na dešavanja na terenu. Poslednjih dana veliku pometnju u javnosti izazvala je informacija iz Evrolige da će plasman u elitno takmičenje izboriti finalisti fajnal-fora, a ne pobednik ligaškog dela i šampion, kako je saopšteno iz rukovodstva Jadranske lige.

-Ne opterećuje nas to, niko ne želi da se time bavi, klub će sačakati konačnu odluku. Mi na terenu imamo ciljeve, kakav god sistem takmičnja bio, nas to ne zanima. Mi ne igramo za fajnal for i plej – of, već da pobedimo svaku utakmicu. To ne znači da ćemo i pobediti – rekao je Vukoičić na konferenciji za medije u hali „Pionir“.

Povezana vest:  Igrači i uprava NBA lige postigli načelni sporazum o kolektivnom ugovoru

On je istakao da crveno-beli još nisu izborili plasman na završni turnir Jadranske lige, iako trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli iza Igokee.

-Svesni smo da svaki od timova ima neke svoje ambicije i možda, sa izuzetkom dva tima koji su u sredini, svi se bore za fajnal for. Veliki je ulog u pitanju, niko ne želi da napravi kiks. Mi se borimo za vrh, previše se potencira da smo obezbedili fajnal-for, mi to nismo uradili, predstoji nam četiri utakmice i svaka će biti intersantna. Moramo ići iz meča u meč, ne smemo upisivati pobede pre nego što izađemo na teren – upozorio je Vukoičić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Majamija, San Antonija i Indijane

Zvezda sutra dočekuje Cibonu,a trener Beograđana očekuje da će gosti doći maksimalno motivisani da izbore pozitivan rezultat.

-Cibona je tim na jednu pobedu od ispadanja. Pokušaće u ovakvim utakmicama, gde nisu favoriti, da osvoje bodove na koje možda nisu računali. Pokazali su različita lica ove godine, nisu tako loše počeli, ali dogodile su im se čudne stvari, mogo turbulencija, promenili su čak sedam igrača i trenera. Kompezciju za loše rezultate dobili su osvajanjem Kupa, ali poznavajuću istorju kluba, to sigurno nije dovoljno – rekao je on.

Povezana vest:  Čanak i Nikolić pred Krku: Verujemo u pobedu

Vukoičić je dodao da Amerikanac Majkl Skot neće biti spreman za sutrašnji meč.

-Odradio je trening, povrede leđa mogu da budu komplikovane, nismo spremni da rizkujemo, i ne znam koliko bi mogao da nam pomogne posle 10 dana pauze. To je hendikep za nas, ali pokušaćemo bez njega da spremimo ekipu i odigramo što bolje – zaključio je Vukoičić.

Utakmica 23. Kola Jadranske lige Crvena zvezda ? Cibona igra se sutra od 17 sati u dvorani Pionir.