UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA

Italijani slavili, Arsenal nerešeno

 

Prve dve utakmice Lige šampiona završene su a domaći timovi – Inter i Arsenal sačuvali su obraz u prvim četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona. Juče su pobede ostvarili Olimpik i minhenski Bajern a danas su pobedu ostvarili fudbaleri Intera. Ekipa Arsenala u duelu sa Barselonom završen je nerešeno (2:2) iako je španska ekipa imala dva gola prednosti.

Kako su samo napadali fudbaleri Barselone u prvom poluvremenu ali je mrežamirovala samo zahvaljujući golmanu Almunje. Jedino uzbuđenje pred golom Barselone, u prvom poluvremenu viđen je u 37. minuti kada je Bendtner pogodio stativu, ali je linijski sudija, prethodno, već podigao zastavicu zbog ofsajda.

U nastavku igre, drugom poluvremenu, Barselona je došla u vođstvo na startu, kada je Ibrahimović majstorski primio dug pas i školski lobovao Almunju. U drugom golu Barselone predhodila je slična akcija i ponovo je Ibrahimović izbegao ofsajd zamku i iskosa, sa desne strane, zatresao mrežu.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Rezultati utakmica 6. kola i tabela Klausure

Posle dominacije katalonaca ni gledaoci pored malih ekrana niti na stadionu nisu očekivali povratak „tobdžija“ u igru. Ulazak Volkota u igru osvežio je napad i Englezi su delovali kao druga ekipa. Posle tri minuta od ulaska Volkot je imao jednu šansu vratio nadu a odmah zatim i postigao gol kojim je smanjio na 2:1. Od tog momenta krenula je opsada gola gostiju. To se, naravno i isplatilo pred kraj meča.

Pujol je napravio faul u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku i pokazao Pujolu crveni karton. Fabregas je bio siguran sa bele tačke a to je i bio konačan rezultat.

Povezana vest:  Anri zove Pujola u SAD

Inter – CSKA

Meč Intera i CSKA završen je pobedom domaćih. Italijanski šampion je propustio priliku da stvori veću prednost za revanš a jedan od najboljih pojedinaca na toj utakmici bio je kapiten Srbije – Dejan Stanković. U gstujućoj ekipi nastupio je Miloš Krasić, još jedan reprezentativac Srbije. Krasić je delovao odlično na terenu, probijao po bokovima ali se posle odličnog starta u drugom poluvremenu nekako izgubio, kao da nije imao snage ili je, pak, žuti karton koji je zaradio njega sputao i zbog tog kartona neće moći da nastupi u revanšu.

Gol koji je postigla ekipa Intera zapoćeo je, upravo Stanković koji je oduzeo loptu na sredini terena. Kambijaso je asistirao Militu a on je doneo vođstvo Interu. Milanski tim je mogao da stigne do veće gol razlike, do kraja meča ali fudbaleri nisu imali koncentracije u završnici napada. Jednu od poslednjih prilika na meču, za Inter, imao je kapiten Orlova koji je odlično šutirao u 86. minutu, ali je golman gostiju Akinfejev odlično reagovao.

Povezana vest:  ŠKOTSKA, PREMIJER LIGA, Seltik bolji u derbiju

 

Rezultati:

Arsenal – Barselona 2:2 (0:0)

Ibrahimović 46, 59 – Volkot 69, Fabregas 85(pen.)

Inter – CSKA 1:0 (0:0)

Milito 66

Odigrano u utorak:

Olimpik Lion – Bordo 3:1 (2:1)

Bajern – Mančester Junajted 2:1 (0:1)