Cristiano Ronaldo derbi april 2012
LIGA ŠAMPIONA
Ronaldo utišao Old Traford, Borusija bez milosti
 
Fudbaleri Reala iz Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu osmine finala u gostima savladali Mančester Junajted sa 2:1, a među osam najboljih našla se i Borusija Dortmund nakon trijumfa od 3:0 protiv Šahtjora.
U „finalu pre finala“ koje je odigrano na Old Trafordu, pitanje pobednika rešio je prvi strelac Reala i nekadašnji as Junajteda Kristijano Ronaldo.
On je golom u 69. minutu „zapečatio“ sudbinu engleskog vicešampiona i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, ali i da je Real u ovom trenutku, uz minhenski Bajern, verovatno najveći favorit za osvajanje LŠ.
Junajted je prvi stigao do vođstva, pošto je Serhio Ramos u 48. minutu zatresao sopstvenu mrežu.
Ipak, osam minuta kasnije desio se, po svemu sudeći, odlučujući trenutak meča, kada je glavni arbitar Ćunejt Ćakir iz Turske isključio igrača domaćih Nanija zbog prekršaja nad Alvarom Arbeloom.
Utisak je, na osnovu usporenog snimka, da je sudija prenaglio sa ovakvom odlukom.
Gosti su brojčanu prednost iskoristili već u 66. minutu kada je hrvatski internacionalac Luka Modrić postigao najvažniji gol od dolaska u Madrid i najavio trijumf Reala.
Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić sa kapitenskom trakom na ruci predvodio je ekipu Junajteda, a posle kornera u 21. minutu pogodio je stativu. Vidić je i u sudijskoj nadoknadi vremena mogao da zatrese mrežu, ali je odlično intervenisao golman Dijego Lopez.
„Milioneri“ su u Dortmundu ceo posao oko plasmana među osam najboljih završili, praktično, za samo šest minuta.
Šahtjor je odolevao naletima domaćih do 31. minuta, kada je Felipe Santana iskoristio dobar centaršut Marija Gecea i zatresao protivničku mrežu.
Već u 37. minutu Borusija je duplirala prednost, a sjajnu partiju potvrdio je Gece koji je bio precizan posle dodavanja Roberta Levandovskog.
Ubedljiv trijumf nemačkog šampiona i prolaz u četvrtfinale potvrdio je Jakub Blaščikovski u 59. minutu.
Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za ekipu Borusije.
Rezultati i strelci:
BORUSIJA DORTMUND – Šahtjor 3:0 (Santana 31, Gece 37, Blaščikovski 59) prvi meč 2:2
Mančester Junajted – REAL MADRID 1:2 (Ramos 48. autogol – Modrić 66, Ronaldo 69) prvi meč 1:1
Sutra igraju:
Juventus – Seltik (prvi mec 3:0)
Pari Sen Žermen – Valensija (2:1)
Povezana vest:  Borusija srušila Leverkuzen, pobede Augsburga i Šalkea