tomislav karadzicKaradžić: Hoćemo konačnu pobedu nad huliganizmom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da su svi u toj organizaciji svesni ozbiljnosti situaciji zbog problema sa nasiljem na stadionima i da će uz pomoć države učiniti sve da se ostvari konačna pobeda nad huliganizmom i vandalizmom.

-U ogledalu naše saradnje sa predstavnicima države hoćemo da vidimo i konačnu pobedu nad huliganizmom i vandalizmom. Svedoci smo nemilih scena, ne samo na fudbalskim, već uopšte sportskim priredbama, što nas negde zajedno obavezuje da konačno iskorenimo i tu boljku vremena u kojem živimo. Mi u fudbalu smo svesni da smo sa nadležnih mesta iz Niona i Ciriha dobili možda i poslednje upozorenje pred strožije sankcije, jer nerede i nemire odavno niko neće da toleriše i trpi – rekao je Karadžić na godišnjoj skupštini FSS, koja je održana u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Španski poslanici besni zbog visokih premija fudbalera

On je istakao da i Savez ima problema, jer svi zivimo u teškim vremenima, ali da nema razloga za zabrinutost.

-Očekujemo nategnutu finansijsku situaciju oko prihoda u periodu od aprila do avgusta, a posle ćemo ući u fazu relaksaciju. Naš glavni problem je nedostatak sredstava od dva velika sponzora, koji se nalaze u teškim problemima. RTS duguje Zajednici Superligaša oko pola miliona evra, dok je kod Delta sporta ta cifra oko 600.000 evra. Imamo i poteškoća sa nekim klubovima, pošto im je FSS u prethodnom periodu dao oko milion evra, a niko nam ništa nije vratio – poručio je Karadžić.

Povezana vest:  Alegri pod pritiskom, Zidan čeka: Mora da prođe Atletiko

Generalni sekretar FSS Zoran Laković izneo je i konkretne podatke.

-Ukupni prihodi u proteklih godinu dana iznosili su 1.425.036.164,40 dinara, a rashodi su bili oko 1.398.151.685,97 dinara što znači da je ostvarena dobit od 26.884.478,43 dinara. Od ukupnih prihoda najveći deo, 60 odsto, dolazi od sopstvenih prihoda. Budžet za 2013. godinu iznosiće 11.842.000 evra, to je za oko 700.000 evra manje nego prošle godine. Neće biti laka godina, ni za FSS, ni za sve ostale privredne subjekte – naveo je Laković.

Povezana vest:  Murinjo: Brine me kako igramo u gostima

Iako je to bilo najavljeno na današnjoj sednici Skupštine nisu dodeljene nagrade za najboljeg mladog igrača (Filip Đuričić), najperspektivnijeg trenera (Milan Lešnjak) i najbolju sudijsku trojku (Mažić-Ristić-Petrović), jer su lauretai bili sprečeni da prisustvuju, pa će se ta svečanost održati nekom drugom prilikom.