Michael Ballack Bayer Leverkusen
Balak se 5. juna oprašta od fudbala
 
Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Mihael Balak, koji je u oktobru prošle godine završio karijeru, potvrdio je danas da će 5. juna u Lajpcigu odigrati oproštajnu utakmicu. Na utakmici će snage odmeriti ekipa njegovih prijatelja i 11 najboljih svetskih fudbalera, a ceo prihod biće poklonjen u dobrotvorne svrhe.
Dolazak u Lajpcig potvrdili su trener Reala Žoze Murinjo i prvotimac Bajerna Bastijan Švajnštajger, a Balak očekuje dolazak i selektora Nemačke Joakima Leva.
-Naravno da bih voleo da igram za obe ekipe, ali o tome će odlučiti moja fizička sprema. Imao sam uspešnu saradnju sa Levom u reprezentaciji, iako je na kraju bilo tenzija – rekao je Balak.
Balak je tokom karijere četiri godine proveo u Bajernu, od 2002. do 2006. godine i u tom periodu osvojio tri titule Bundeslige, tri nemačka Liga kupa i jedan nemački kup.
Posle toga prešao je u Čelsi za koji je igrao do 2010. godine. Tokom boravka na Stamford Bridžu osvojio je titulu Premijer lige, tri FA kupa, Liga kup i Komjuniti šild. Poslednji klub za koji je igrao je Bajer iz Leverkuzena.
Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 98 utakmica i postigao 42 gola. Sa nacionalnim timom stigao je do finala Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, bio treći na SP u Nemačkoj 2006. godine i bio kapiten ekipe koja je 2008. godine poražena od Španije u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.
Povezana vest:  Savićević savetovao Jovetića da razmisli o Juventusu