Petar KurcubicKurčubić: Spartaku će biti teško da se nosi sa Javorom

Trener Spartaka Petar Kurčubić je danas rekao da je protivnik njegovih fudbalera u 18. kolu Super lige, ivanjički Javor pokazao da ima izvanrednu ekipu i da će Subotičanima biti izuzetno teško.
-Javor je pokazao, i to ne samo u ova prva dva prolećna kola, da ima izvanrednu ekipu, koja ima svoju fizionomiju, svoj način igre i vrlo su neugodan rival, posebno kada igraju na strani. Ovog momenta biće nam veoma teško da se nosimo sa njima zbog visine i snage njihovih igrača, kao i brzine – rekao je Kurčubić na konferenciji za novinare u Subotici.
Kurčubić je kazao da će Javor igrati rasterećeno, s obzirom da je već obezbedio opstanak u prvenstvu.
-Biće to izuzetno teška utakmica, ali naš cilj je da napravimo dobar rezultat. Igramo na domaćem terenu, gde do sada nismo izgubili, a nadam se da ćemo tim tempom i nastaviti – kazao je Kurćubić.
Spartak će biti oslabljen neigranjem suspendovanog Vidaka Bratića.
-U meč ulazimo igrački nemoćni. I dalje su pod znakom pitanja Goran Adamović i Nikola Popara koji u defanzivi mnogo znače, a sada i Vidak Bratić koji zbog kartona ne igra – rekao je trener Subotičana.
Fudbaler Spartaka Slobodan Novaković kazao je da očekuje povoljan rezultat po njegov tim u utakmici sa Javorom.
-Dolazi nam izuzetno kvalitetna ekipa, koja je u prethodna dva kola prikazala veoma dobru igru. Najveća opsanost nam preti od napadača Ifeanija Onjila koji je u susretu sa Crvenom Zvezdom pokazao koliko je brz kada dobije prostora. Naš zadatak je da ga zaustavimo i da ostvarimo pozitivan rezultat – kazao je Novaković.
Utakmica između Spartaka i Javora igraće se sutra od 14.00 na stadionu u Subotici.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Svetski lideri i poznate face u svečanoj loži Marakane u Rio De Žaneiru