FK Partizan logoPartizan: Učestvovaćemo u projektu Nacionalni stadion

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je spreman da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nacionalnog stadiona u Srbiji.
-FK Partizan pozdravlja incijativu o izgradnji nacionalnog stadiona i spreman je da učestvuje u realizaciji projekta sa svim resursima i potencijalima kojima raspolaže. Napominjemo da se JSD Partizan i FK Partizan već duže vreme pripremaju za rekonstrukciju stadiona i da je u tom smislu izrađen deo projekta tehničke i investicione dokumentacije koju ćemo staviti na raspolaganje potencijalnim investitorima – preneo je medijima zaključke upravnog odbora kluba portparol Dragan Velanac.
Predsednik FSS Tomislav Karadžić i regionalni direktor kompanije „Mejs“ Branislav Simović potpisali su 26. februara u Britanskoj ambasadi u Beogradu ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti razvoja projekta „Nacionalni stadion Srbije“.
-Očekujem da će nas FSS obaveštavati o svim koracima koje preduzima u cilju unapređenja sportske i fudbalske infrastrukture u Beogradu i Srbiji i da ćemo u sve radnje biti u potpunosti uključeni – dodao je Velanac.
Predsednik FSS je nedavno pozvao čelne ljude „večitih“ Dragana Džajića i Dragana Đurića na zajednički sastanak na kojem bi razmotrili plan zajedničkih aktivnosti, a koje bi u sklopu ove saradnje bile usmerene ka definisanju ponude projekata koji će, kao takvi, biti predstavljeni velikim investicionim fondovima u SAD i Velikoj Britaniji.
U skladu sa usvojenim razvojnim planom FSS je tokom prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona koji bi zadovoljio veoma stroge standarde UEFA i koji bi Srbiji otvorio mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina prvenstva Evrope 2020. godine, kao i za organizaciju ligaških utakmica pod pokroviteljstvom UEFA.
Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine, do kada bi FSS trebalo da dostavi UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

Povezana vest:  Dodić: Pobedili smo jer smo manje grešili