savo milosevic ferplej 1

Savo Milošević: Novac usmeriti u osnovne sportove

Lokalne samouprave budzetska sredstva trebalo bi da usmere u bazične sportove i infarstrukturu, a ne u finansiranje „velikih klubova“, rekao je danas u Valjevu direktor svih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Savo Milošević.
On je na regionalnoj konferenciji o razvoju sporta na lokalnom nivou rekao da je ulaganje u infrastrukturu i bazični sport „jedino pravo“ i najavio da će FSS ove godini pokrenuti izgradnju veštačkih terena širom zemlje.
Sekretar Sportskog saveza Srbije (SSS) Dane Korica je rekao da je razvoj sporta na lokalnom nivou izuzetno važan da bi bilo rezultata u sportu.
-Sport mora biti dostupan svima, šampioni se stvaraju u malim sredinama, čak i u selima, i zato moraju biti stvoreni uslovi da se sport i tu razvije – kazao je Korica, nekadašnji atletski reprezentativac Jugoslavije.
Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov je ukazao na značaj ravnomernog finansiranja pojedinih sportova i klubova, i da sportski savezi koji podnose predloge, i lokalne samouprave koje imaju novac, treba da budu partneri.
Atanasov je ukazao da je „jedna od velikih tema to koliko se politika meša u raspodelu novca“.
Regionalni skup u Valjevu organizovala je Stalna konferencija gradova i opština Srbije (SKGO), koja će marta, posle Kraljeva i Valjeva, skupove organizovati i drugde.

Povezana vest:  Petković: Ne žurim sa povratkom na teren