betis

Betis preko Osasune do petog mesta u Primeri

 

Fudbaleri Betisa preuzeli su peto mesto na tabeli prvenstva Španije savladavši večeras na domaćem terenu ekipu Osasune sa 2:1, u prvoj utakmici 27. kola. U zanimljivoj i borbenoj igri tim iz Sevilje bio je bolji i nadmoćniji, a poveo je posle dvadesetak minuta. Nakon brojnih propuštenih šansi gosti iz Pamplone iznenada su izjednačili u finišu susreta i činilo se da imaju važan bod u rukama.

Povezana vest:  Ivanović smenjen, novi trener Vojvodine Aleksandar Veselinović

Međutim, Kastro je sprečio iznenađenje i samo šest minuta kasnije obezbedio pobedu za veliko slavlje navijača zeleno-belih.

Osasuna je ostala blizu zone ispadanja iz Primere i ima pet bodova više od Selte iz Viga, prvog pratioca među ugroženim klubovima.

Betis – Osasuna 2:1 (Molina 19, Kastro 79 – Silva 73)

Sutra igraju Rajo Valjekano – Espanjol, Valjadolid – Malaga, Barselona – Deportivo La Korunja i Majorka – Sevilja, u nedelju Atletik Bilbao – Valensija, Levante – Hetafe, Selta – Real Madrid i Atletiko Madrid – Sosijedad, a u ponedeljak Saragosa – Granada.

Povezana vest:  Sastav Zvezde za Jagodinu

Tabela: Barselona 68 bodova, Atletiko Madrid 57, Real Madrid 55, Malaga i Betis po 43, Valensija 42, Sosijedad 41, Hetafe i Rajo Valjekano po 38, itd.