jelensuperliga logoKolo puno iznenađenja, favoriti bez pobeda

Fudbaleri Vojvodine uspeli su da osvoje bod na gostovanju BSK-u u Borči, pošto su u finišu postigli dva gola i došli do 3:3 u 18. kolu Super lige.
Prvi mečevi šampionata Srbije doneli su mnogo uzbuđenja i rezultata koji su blizu iznenađenja. Hajduk je u Kuli lako pobedio OFK Beograd sa 3:0.
Kasnije danas igraju lider Partizan i Crvena zvezda.
Smederevo je prekinulo seriju od pet uzastopnih pobeda, pošto je na svom terenu odigralo 1:1 sa Radom, koji još nema pobedu u prolećnom delu sezone. Spartak je u Subotici bio blizu pobede, ali je Javor izjednačio u nadoknadi vremena. Donji Srem i Sloboda odigrali su 0:0.
BSK je vodila protiv Vojvodine sa 2:0 i 3:1, samo da bi Vojvodina u završnici uspela da izjednači. Domaćine na Vizelj parku je u vođstvo doveo Edin Ademović u 14. minutu.
Vojvodina je šest minuta kasnije mogla da izjednači, pošto je Dario Božičić napravio prekršaj u svom šesnaestercu, ali je golman domaćina Branislav Danilović na spektakularan način odbranio udarac Aleksandra Kataija.
Edin Ademović je u 36. minutu doveo BSK u vođstvo od 2:0, da bi Vojvodina smanjila vođstvo tri minuta kasnije pogotkom Abubakara Oumarua.
Ajezdin Nuhi je u 77. minutu iskoristio penal za BSK i vođstvo od 3:1. Delovalo je tada da će tim iz Borče osvojiti tri boda protiv velikog rivala, ali je ishod bio drugačiji. Prvo je Oumaru u 83. minutu iskoristio penal i smanjio na 3:2, da bi Nebojša Kosović u petom minutu nadoknade doneo izjednačenje.
Rad je treći put ovog proleća odigrao 1:1, i treći put je to učinio izjednačivši u drugom poluvremenu. Smederevo je povelo u 34. minutu preko Predraga Sikimića i tako krunisalo bolju igru, da bi bod „građevinarima“ doneo Aleksandar Luković pogotkom u 90. minutu.
Hajduk je posao u Kuli završio za 18 minuta, koliko mu je trebalo da postigne sva tri gola, a onda je do kraja meča sačuvao vođstvo I zabeležio novu važnu pobedu i sada je sigurno van opasne zone I blizu sredini tabele.

Povezana vest:  Kapelo dobija otkaz ako ne izbori EURO 2016.