Marko StefanovicStefanović: Fajnal for u Beogradu velika stvar

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Marko Stefanović rekao je danas da je dodeljivanje
Beogradu završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu velika stvar za srpski sport.
LEN biro je na sastanku u Budimpešti odlučio da Beograd bude domaćnin završnog turnira Lige šampiona u vaterpolu, 31. maja i 1. juna.
-Velika stvar za srpski sport. Dobili smo organizaciju ‘fajnal fora’ Lige šampiona, a zainteresovan je bio i Istanbul. Ovo će biti još jedna sjajna promocija vaterpola, grada i Srbije“, rekao je Stefanović.
-Dugo smo vodili pregovore. Čelnici LEN znaju naše dobre organizacione sposobnosti. Uz to i veliki ugled koji Aleksandar Šoštar ima u svetu uticao je na konačnu odluku – dodao je on.
Partizan i Crvena zvezda takmiče se u osmini finala Lige šampiona. Crvena zvezda danas od 17 sati na bazenu Tašmajdan igra protiv Egera, dok će Partizan sutra od 19 sati na Banjici biti domaćin Breši.
-Jako nam je bitno da se naši klubovi Partizan i Crvena zvezda plasiraju na ‘fajnal for’. Utakmice će se igrati 31. maja i 1. Juna na otvorenom bazenu u Beogradu. VSS je organizator i kada izaberemo bazen, dodelićemo klubu suorganizaciju turnira – rekao je on.
Sastanak LEN biroa trajao je dva dana u Budimpešti.
Srbiju su predstavljali član LEN biroa Aleksandar Šoštar I generalni sekretar Saveza Marko Stefanović.
Predstavnici LEN biroa predali su srpskim predstavnicima potpisan ugovor oko organizacije Evropskog prvenstva 2016. godine.

Povezana vest:  Trijumf Srbije na gostovanju u Rusiji