marko nikolic fk rad vs indjijaMarko Nikolić: Nismo u potpunosti zadovoljnim nerešenim

Trener Rada Marko Nikolić rekao je da nije u potpunosti zadovoljan igrom njegovih fudbalera u prvom delu meča sa Smederevom, ali da mu je drago što su pokazali karakter u utakmici koja se završila 1:1.
-Igrali smo protiv iskusnog i dobrog tima, kome je ovo bila jedna od poslednjih prilika za opstanak. Sa izuzetkom trojice ili četvorice igrača, nismo dobro odgovorili na ogromnu energiju rivala. Znali smo za to i spremali se, ali nismo reagovali kako treba. U napadu, što sebičnost, što neodlučnost su nas sprečili da damo gol, tako da su oni zasluženo vodili na poluvremenu – rekao je Nikolić.
-Na poluvremenu smo promenili način igre, ušli u svoj ritam I kontrolisali sve na terenu. Težak teren, džombav i tvrd su nas sprečili da možda i ranije izjednačimo, a gol je došao kao nagrada za 45 minuta presinga. Drago mi je što je strelac bio još jedan debitant u polusezoni, Andrija Luković – objasnio je Nikolić.
Rad ovog proleća nije pobedio, a sve tri utakmice u drugom delu sezone odigrao je 1:1 i sada je pao na šesto mesto. Smederevu je ovo bio tek deveti bod u sezoni, a ovim remijem je prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza.
-Nismo do kraja zadovoljni, hteli smo sva tri boda. No, ovo je još jedno iskustvo. Nisu dozvoljeni ‘prazni minuti’ jer iskusniji timovi u našoj ligi znaju to da kazne. Pogotovo dok su tereni blatnjavi, džombavi. Moramo i lakše da rešavamo prilike, treba nam više odlučnosti – rekao je Nikolić.
Rad je ponovo izjednačio u finišu meča, kao i protiv Radničkog, dok je protiv Crvene zvezde izjednačio sa igračem manje.
-Pokazali smo dobar mentalitet, da smo spremni da se borimo za svaki bod do poslednjeg minuta. Ako bismo izuzeli prvih 25-30 minuta, čestitam svojim igračima – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  EURO 2012, Lev: Strpljivo protiv Grčke