zivanovic patrik roj i popov s levaDelegacija BS Beograda u poseti Biciklističkoj federacije Francuske

Predsednik Biciklističkog saveza Beograda i član UO BS Srbije Nebojša Popov i sekretar Asocijacije biciklisitčkih sudija Srbije Marko Živanović, posetili su u toku Kongresa Evropske biciklističke konfederacije u Parizu i sedište Biciklističke federacije Francuske.
Domaćini su im bili generalni sekreta BFF Patrik Roj i tehnički direktor Izabela Guteron.
– Poseta je bila veoma značajna jer smo se upoznali kako funkcioniše jedan od najbogatijih i najuspešnijih francuskih sportskih saveza – kaže Nebojša Popov.- Pošto je Izabela Guteron stručnjak za rad sa mlađim kategorijama, dala nam je niz korisnih sugestija kao i literaturu iz te obalsti, a ponudila je i konkretnu saradnju francuskih stručnjaka koji bi vodili seminare za trenere za ovoj uzrast u Beogradu. Biciklistički savez Beograda ima osnovni zadatak da populariše biciklizam među mladima i ono što smo saznali u toku posete sigurno će nam koristiti. Načelno smo dogovorili da nam šalju pozive za omladinske trke u Francuskoj za naše juniorske selekcije kako bi sticale iskustvo u „zemlji biciklizma“.
Popov i Živanović su razgovarali sa domaćinima i o načinu kao je organizovana sudijska organizacija u Francuskoj, o školovanju i usavršavanju sudijskog kadra.
Na Kongresu EBK u Parizu za novog predsednika izabran je predsednik Biciklističke federacije Francuske David La Partijen koji je dobio 34 glasa. Protivkandidat, proslavljeni moldavijski biciklista Andrej Čmil dobio je 12 glasova. La Pertjen je nasledio poljskog sportskog zvaničnika Vojceha Valkijeviča. U Izvršni komitet EBK izabrani su Gusjatnikov (Rusija), Volf (Nemačka), Lapajoe (Estonija), Poljanec (Slovenija), Kampelo (Holandija) i Tiedeman (Norveška).

Povezana vest:  Srbija u probranom društvu u Londonu