beckam_adidas_dizajnerDejvid Bekam postaje adidasov dizajner
Dok je fudbalski svet, a naročito Engleska, još uvek u šoku zbog povrede Dejvida Bekama, koja će ga sprečiti da zaigra na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, adidas Sport Style mu je ponudio primamljivu alternativu. Bekam će se posle Svetskog kupa, pridružiti adidasu kao dizajner sa punim radnim vremenom u Hercogenaurahu (kod Ninberga) rodnom mestu adidasa.
-Ovo je zaista logičan korak za Dejvida i našu adidas Sport Style diviziju – rekao je Herman Deininger, direktor marketinga adidas Sport Style i nastavio: – On je bio deo adidas brenda od početaka svoje karijere, kao i neverovatan ambasador i na terenu i izvan njega. Uzbuđeni smo što je sada član našeg osoblja i što nastavljamo partnerstvo na mnogo dubljem nivou.
Iako je do sada bio poznat po svojim odlučujućim slobodnim udarcima, Dejvid Bekam se i ranije oprobao kao dizajner za adidas Style. Nedavna saradnja na „Originals by Originals“ sa Džejms Bondom (dizajnerom), kao i njegov rad za adidas Style Essentials su samo neki od primera njegove sposobnosti kao dizajnera.
A za one koji su zabrinuti da li će globalni fudbalski superstar imati problem da se privikne na život u Herzu, malom, ali high class, selu (do nedavno je živeo u LA-u i Milanu), adidas se pobrinuo da  sve prođe u najboljem redu.
-Imamo dosta iskustva kada je u pitanju preseljenje zaposlenih iz velikih gradova. Pobrinućemo se da se Dejvid oseća kao kod kuće ovde u Herzu – kaže Matijas Malesa, direktor za ljudske resurse adidas grupe i dodaje: -„Dejvid je već razgovarao sa arhitektama koji će stvoriti dom iz snova za njega i njegovu porodicu ovde u World of Sports. Video sam prve nacrte i verujte mi to će biti spektakularno.
Bekam će biti predstavljen zaposlenima u Hercu nakon Svetskog prvenstva.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Srbija ostvarila istorijsku pobedu nad Nemačkom