HP_Pavilion_dv6_Moolight_WhiteHP Pavilion dv6 Entertainment PC u boji mesečeve svetlosti
HP Pavilion dv6, prvi HP-ov prenosivi računar namenjen kućnim korisnicima, sada se na srpskom tržištu može naći i u beloj boji – model HP Pavilion dv6-1410em Entertainment Notebook PC Moonlight White. Prvi model u crnoj boji, HP Pavilion dv6 Black Espresso, je srpskim korisnicima predstavljen u novembru prošle godine, i to na reviji Dragane Ognjenović. Tako je dobio status i modnog aksesoara i postao prepoznatljiv i po svom lepom i upečatljivom dizajnu. Za kratko vreme stekao je veliku popularnost među korisnicima i odlične ocene performansi među IT stručnjacima, što potvrđuje i nagrada časopisa Mikro PC World – IT Globus za najbolji računar u 2009. godini.
Od sada ovaj model se može naći i u toploj beloj boji. Kako i sam naziv Moonlight White kaže, bela boja računara podseća na mesečevu svetlost sa prefinjenim sivim talasastim šarama, koje se mogu videti i u unutrašnjem delu i na poklopcu računara.
Pored lepog i privlačnog dizajna, HP Pavilion dv6 seriju računara karakterišu i odlične specifikacije. Sa monitorom visoke rezolucije od 15,6 inča, Windows 7 Home Premium operativnim sistemom i Intel® Core™2 Duo procesorom T6600, HP Pavilion dv6-1410em Entertainment Notebook PC je idealna alternativa desktop računaru. HP MediaSmart software omogućava korisniku da sve elemente zabave, od digitalnih fotografija, video klipova do muzike, ima na jednom mestu i pokreće ih jednim klikom miša ili daljinskim upravljačem. Integrisana veb kamera i mikrofon olakšavaju pristup komunikaciji na društvenim mrežama.
S obzirom da nudi idealnu kombinaciju mobilnosti, komfora i zabave, velika pažnja je posvećena i bezbednosti podataka. Ukoliko se dogodi da računar padne, poseban sistem zaštite podataka omogućava njihovu potpunu bezbednost, dok se pod tastaturom nalazi čitač otisaka prstiju, što dodatno poboljšava kontrolu pristupa sistemu.
Ako se, ipak, desi bilo kakav kvar, sve što korisnik treba da uradi je da pozove HP call centar na broj 0700 301 301 (svi pozivi sa fiksnog telefona su besplatni) i ostavi potrebne podatke. Nakon toga, računar će biti preuzet u najkraćem mogućem roku sa adrese koju je korisnik ostavio call centru. Kada kvar bude otklonjen, računar će biti vraćen korisniku na istu adresu.
Ova „Pick-Up and Return“ usluga kompanije HP se odnosi na sve računare namenjene kućnim korisnicima (serije HP Pavilion, HP Mini, Compaq Presario, Compaq Mini) i zahvaljujući njoj korisnici ne moraju da idu do servisa kako bi prijavili problem na svojim uređajima.
Povezana vest:  Samsung u Beogradu predstavio novi Galaksi S5