pol pogbaDešam pozvao u sastav tinejdžere Pogbu i Varana

Francuski selektor Didije Dešam pozvao je u sastav za nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta tinejdžere iz Juventusa i madridskog Reala, Pola Pogbu i Rafaela Varana.
Talentovani devetnaestogodišnjaci, igrač sredine terena i defanzivac, istakli su se veoma dobrim igrama u svojim klubovima, a Dešam smatra da će poziv u nacionalnim tim za njih predstavljati dragoceno iskustvo.
-Pogba je igrač za budućnost i za njega budućnost počinje sada. Želim da ga vidim sa nama, u timu i na treningu. Odigrao je dvadesetak utakmica u Seriji A, gledao sam ga na poslednja dva meča, udara loptu dobro i koristi je dobro. Što se tiče Varana, pokazao je mnogo potencijala igrajući poslednjih nekoliko nedelja na najvišem nivou u timu kakav je Real Madrid – rekao je Dešam.
Francuska u okviru I kvalifikacione grupe, iz koje će samo jedan tim izboriti direktno učešće na Mundijalu 2014, dočekuje 22. marta Gruziju, a 26. marta svetskog prvaka Španiju, sa kojom deli prvo mesto u grupi sa sedam bodova.
Zvezda „trikolora“ Frank Riberi uvršten je u sastav iako je zbog povrede zgloba propustio sinoćnji revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala.
Dešam je za predstojeće utakmice pozvao sledeće fudbalere:
Golmani: Mikael Landro (Lil), Igo Loris (Olimpik Lion), Stiv Mandanda (Olimpik Marsej).
Odbrana: Gael Kliši (Mančester Siti), Matje Debiši (Lil), Patris Evra (Mančester Junajted), Kristof Žale (Pari Sen Žermen), Loran Koščelni (Arsenal), Mamadu Sako (Pari Sen Žermen), Rafael Varan (Real Madrid), Mapu Janga-Mbiva (Njukasl).
Sredina terena: Johan Kabaje (Njukasl), Maksim Gonalon (Olimpik Lion), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen), Dimitri Pajet (Sent Etjen), Pol Pogba (Juventus), Musa Sisoko (Njukasl), Matje Valbuena (Olimpik Marsej).
Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiro (Arsenal), Bafetimbi Gomis (Olimpik Lion), Žeremi Menez (Pari Sen Žermen), Loik Remi (Kvins Park Rendžers), Frank Riberi (Bajern Minhen).

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Zvezdi gol prednosti pred revanš